Prva stran - POIŠČITE IZDELEK
-0%

SIMAKTIV, dvoslojne tablete s prirejenim sproščanjem, 20 tablet Nazaj

460066 460066 460066
Šifra SKU: 460066
SIMAKTIV, dvoslojne tablete s prirejenim sproščanjem, 20 tablet
InStock
Na zalogi
7,83 €
-0%
7,83 €

Opozorilo

Največja dovoljena količina za ta izdelek je 1000.

Simaktiv je medicinski pripomoček v obliki tablet, ki se uporablja za lajšanje neprijetnih simptomov, povezanih s požiranjem zraka in napenjanjem.

Podrobnosti izdelka

Simaktiv je medicinski pripomoček v obliki tablet, ki se uporablja za lajšanje neprijetnih simptomov, povezanih s požiranjem zraka in napenjanjem.

Priporoča se za simptomatsko zdravljenje težav  povezanih z napihnjenostjo želodca ali črevesja zaradi kopičenja plinov. Lajša s tem povezane bolečine in krče ter
preprečuje napenjanje in spahovanje.

Sestava:
Ena tableta vsebuje 50 mg simetikona in 300 mg aktivnega oglja.

Mehanizem delovanja:
Učinkovitost medicinskega pripomočka je posledica delovanja simetikona in aktivnega oglja. Simetikon spremeni površinsko napetost zračnih mehurčkov pene v vsebini prebavnega trakta, zato mehurčki razpadejo. Aktivno oglje absorbira nastale pline. Delovanje je izključno mehansko.

Dvoslojna tableta v 15 minutah sprosti približno 50 % sestavin v želodcu in se v celoti razgradi v črevesju v eni uri. Sestavine se ne absorbirajo v prebavilih in ne motijo absorpcije hranil.

Odmerjanje, način in čas uporabe:
Odrasli: 4 tablete na dan, po možnosti 2 tableti po dveh glavnih dnevnih obrokih. Tablete previdno odstranite iz pretisnega omota, da se ne zlomijo. Tablete pogoltnite s kozarcem vode.

Znani neželeni učinki:
Pri uporabi v priporočenih odmerkih lahko zaradi prisotnosti aktivnega oglja opazimo temno rjavo barvo blata. Ta pojav je povsem normalen in nima patološkega pomena. Srednjeročnih in dolgoročnih neželenih učinkov niso ugotovili. Izdelek ne vpliva negativno na čutne sposobnosti (stopnja pozornosti, sposobnost upravljanja vozil ali opravljanje drugih dejavnosti).

Opozorila in previdnostni ukrepi:
Ne uporabljajte pri otrocih, mlajših od 14 let. Hranite izven dosega otrok. Ne jemljite tablet v ležečem položaju. Izdelka ne smete uporabiti po datumu izteka roka uporabnosti, ki je naveden na škatli in pretisnem omotu. Tablet iz poškodovane embalaže ne smete uporabljati. Vsaka tableta je samo za enkratno uporabo in jo je treba odstraniti iz pretisnega omota tik pred uporabo; ne poskušajte ponovno uporabiti tablet, ki so bile delno uporabljene (prej zlomljene) ali so stale zunaj pretisnega omota. Nepravilno ravnanje lahko povzroči kontaminacijo izdelka.

Priporočenega odmerka ne smete prekoračiti. Izdelka ne uporabljajte v primeru znanih želodčnih ali črevesnih razjed. Ne uporabljajte v primeru črevesne obstrukcije (zapore). Izdelka ne jemljite pri uporabi drugih peroralnih medicinskih pripomočkov ali zdravil: adsorpcijska moč aktivnega oglja in simetikona lahko negativno vpliva na njihovo učinkovitost.

V primeru sočasnih farmakoloških terapij se pred jemanjem medicinskega pripomočka SIMAKTIV posvetujte s svojim zdravnikom. Simetikon lahko prepreči učinek nekaterih reagentov, ki se uporabljajo pri diagnostiki, na primer Guaiac gumi.

Izdelek je namenjen neprekinjeni uporabi do 30 dni; če simptomi ne prenehajo, se posvetujte z zdravnikom.

Neto količina:
20 tablet

Bonifar d.o.o., Koprska ulica 108 A, 1000 Ljubljana, Slovenija

 

Lastnosti

Simptom krči, napenjanje, bolečina, prebava
Mestouporabe prebavila
Oblika tablete
Vsebnost aktivno oglje
Vrsta izdelka Medicinski pripomoček

Velikost pisave

Reset Zoom
Ali uporabite funkcijo brskalnika:
Ctrl + + / Ctrl + - / Ctrl + 0