Prva stran - POIŠČITE IZDELEK
-0%

IBUBEL 400 mg, 20 filmsko obloženih tablet Nazaj

Belupo 147370 147370 147370
Šifra SKU: 147370
IBUBEL 400 mg, 20 filmsko obloženih tablet
InStock
Na zalogi
11,14 €
-0%
11,14 €

Opozorilo

Največja dovoljena količina za ta izdelek je 3.

Pred uporabo natančno preberite navodila! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Zdravilo Ibubel vsebuje ibuprofen in spada v skupino nesteroidnih protivnetnih zdravil, ki se uporabljajo za lajšanje bolečine, zmanjševanje oteklin in zniževanje povišane telesne temperature.

Podrobnosti izdelka

 

KAJ JE ZDRAVILO IBUBELIN ZA KAJ GA UPORABLJAMO
Zdravilo Ibubel se uporablja pri odraslih in otrocih, starejših od 12 let in hkratis telesno maso 40 kg ali več za:

  • kratkotrajno lajšanje blage do srednje močne boleče različnega izvora: glavobola, migrene, revmatske in mišične bolečine, pri poškodbi mehkih tkiv (npr. zvini in poškodbe mišic ali vezi zaradi prekomernega raztezanja), bolečine v križu, menstrualne in predmenstrualne bolečine, zobobola in ostre bolečine vzdolž živca (nevralgije), bolečine po manjših kirurških posegih;
  • lajšanje bolečine in težav, povezanih s prehladom aligripo,
  • zniževanje povišane telesne temperature.


KAKO JEMATI ZDRAVILO IBUBEL
Pri jemanju zdravila Ibubel natančno upoštevajte navodila v nadaljevanju. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilo vzemite skupaj s hrano ali po obroku hrane, z veliko tekočine. S tem zmanjšate možnost za pojav prebavnih težav (glejte tudi 4. poglavje 'Možni neželeni učinki'). Tablet ne lomitein ne žvečite.

Uporaba pri odraslih in otrocih, starejših od 12 let in hkrati s telesno maso 40 kg ali več:
Vzemite 1 tableto po potrebi, do največ 3 tablete na dan. Med posameznima odmerkoma zdravila Ibubel mora miniti vsaj 4 do 6 ur. Uporaba dnevnih odmerkov, večjih od 1200 mg (več kot 3 tablete zdravila Ibubel na dan) brez posveta z zdravnikom, ni priporočljiva.

Uporaba pri otrocih, starih 12 let ali manj ali s telesno maso, manjšo od 40 kg:
Zdravila Ibubel ne dajajte otrokom, starim 12 let ali manj ali s telesno maso, manjšo od 40 kg.

Zdravilo Ibubel ne smete dajati otrokom, starim manj kot 12 let ali s telesno maso, manjšo od 40 kg.

Če se med zdravljenjem z zdravilom Ibubel pri vas (ali pri otroku) pojavi karkoli od spodaj naštetega, prenehajte z jemanjem oziroma dajanjem zdravila Ibubel in se posvetujte z zdravnikom: 

  • kožni izpuščaj, oteklost obraza, jezika, ust ali žrela ali katerikoli drugi znak preobčutljivosti, 
  • temnorjavo ali črno blato ali kri v blatu, 
  • bolečina v trebuhu, izguba apetita, siljenje na bruhanje, bruhanje krvi, ?
  • motnje vida.


To zdravilo spada v skupino nesteroidnih protivnetnih zdravil (NSAID), ki lahko zmanjšajo plodnost pri ženskah. Ta učinek po prenehanju jemanja zdravila izgine.

Jemanje zdravila Ibubel skupaj s hrano in pijačo:
Zdravilo vzemite skupaj s hrano ali po obroku hrane, z veliko tekočine. S tem zmanjšate možnost za pojav prebavnih težav (glejte tudi 4. poglavje 'Možni neželeni učinki').

Nosečnost in dojenje:
Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo.

Zdravilo Ibubel spada v skupino nesteroidnih protivnetnih zdravil (NSAID), ki lahko povzročijo, da ženske težje zanosijo. Po prenehanju zdravljenja ta učinek izgine. Posvetujte se z zdravnikom, če nameravate zanositi ali če imate težave z zanositvijo.

Nosečnost:
V prvem ali drugem trimesečju nosečnosti jemanje zdravila Ibubel ni priporočljivo. Če poskušate zanositi, ste v prvem ali drugem trimesečju nosečnosti in jemljete zdravilo Ibubel, naj bo odmerek čim manjši in trajanje zdravljenja čim krajše. Če ste v zadnjem trimesečju nosečnosti, ne smete jemati zdravila Ibubel.

Dojenje:
Podatkov o škodljivosti uporabe zdravila Ibubel v obdobju dojenja ni, zato vam ni potrebno prekiniti dojenja v času zdravljenja s tem zdravilom.

To zdravilo spada v skupino nesteroidnih protivnetnih zdravil (NSAID), ki lahko zmanjšajo plodnost pri ženskah. Ta učinek po prenehanju jemanja zdravila izgine.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev:
Če se med zdravljenjem z zdravilom Ibubel pri vas pojavijo omotica, zaspanost, utrujenost ali motnje vida, ne vozite in ne upravljajte s stroji

Pomembne informacije o nekaterih sestavinah zdravila Ibubel:
To zdravilo vsebuje laktozo. Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev (imate intoleranco), se pred začetkom jemanja tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom. To zdravilo vsebuje tudi barvilo azorubin - karmoizin (E122), ki lahko povzroči alergijske reakcije.

Uporaba pri bolnikih, starih 65 let ali več:
Prilagoditev odmerka tega zdravila pri vas ni potrebna, se pa pred začetkom jemanja tega zdravila posvetujte z zdravnikom, ker bo morda želel spremljati potek vašega zdravljenja (glejte tudi podpoglavje 'Bodite posebno pozorni pri jemanju zdravila Ibubel').

Uporaba pri bolnikih z blago ali zmerno okvaro jeter in/ali ledvic:
Če ste bolnik z blago ali zmerno okvaro jeter ali ledvic ali imate blago ali zmerno okvaro jeter in ledvic prilagoditev odmerka zdravila Ibubel ni potrebna. Če ste bolnik s hudo okvaro jeter ali ledvic ali imate hudo okvaro jeter in ledvic, glejte podpoglavje 'Ne jemljite zdravila Ibubel'.

Trajanje zdravljenja:
Zdravilo Ibubel jemljite v najmanjšem, še učinkovitem odmerku, najkrajše možno obdobje. Če se simptomi ne izboljšajo ali se pojavijo novi ali jemanje tega zdravila ne zniža povišane telesne temperature v 3 dneh, se posvetujte z zdravnikom.

Pakiranje:
20 filmsko obloženih tablet

Proizvajalec: 
BELUPO Pharmaceuticals and Cosmetics, Inc., Ulica Danica 5, 48 000 Koprivnica, Hrvaška

Dobavitelj: 
BELUPO d.o.o., Ljubljana, Dvoržakova 6, 1000 Ljubljana, Slovenija

Lastnosti

Simptom gripa, zobobol, bolečina, glavobol, vročina, migrena
Uporaba glava, mišice, zobje
Vsebnost analgetik
Oblika tablete
Mestouporabe zobje, mišice, glava
Vrsta izdelka Zdravilo

Velikost pisave

Reset Zoom
Ali uporabite funkcijo brskalnika:
Ctrl + + / Ctrl + - / Ctrl + 0