Prva stran - POIŠČITE IZDELEK
-0%
Lek

Fluimukan 600 mg, prašek za peroralno raztopino z okusom medu in limone, 10 vrečk Nazaj

Lek 146535 146535 146535
Šifra SKU: 146535
Fluimukan 600 mg, prašek za peroralno raztopino z okusom medu in limone, 10 vrečk
InStock
Na zalogi
14,13 €
-0%
14,13 €

Opozorilo

Največja dovoljena količina za ta izdelek je 3.

Pred uporabo natančno preberite navodila! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Uporablja se za lažje izkašljevanje in redčenje sluzi pri boleznih dihal z gosto sluzjo. Zmanjšuje viskoznost obstoječe sluzi, zato lajša izkašljevanje in tako umirja kašelj.

Podrobnosti izdelka

Kaj je zdravilo Fluimukan 600 mg prašek za peroralno raztopino z okusom medu in limone in za kaj ga uporabljamo

Zdravilo Fluimukan vsebuje zdravilno učinkovino acetilcistein in redči gosto sluz v dihalnih poteh. Zdravilo Fluimukan se uporablja za redčenje sluzi in za lažje izkašljevanje pri boleznih dihal z gosto sluzjo pri mladostnikih, starejših od 14 let, in odraslih.

Kaj vsebuje zdravilo Fluimukan 600 mg prašek za peroralno raztopino z okusom medu in limone

Zdravilna učinkovina je acetilcistein. Ena vrečica vsebuje 600 mg acetilcisteina. Druge sestavine (pomožne snovi) so: saharoza, askorbinska kislina (E300), natrijev saharinat, aroma limone (aroma, maltodekstrin, saharoza, natrijev oktenilsukcinat škroba (E1450), askorbinska kislina (E300)), aroma medu (aroma, maltodekstrin, natrijev oktenilsukcinat škroba (E1450)).

Izgled zdravila Fluimukan 600 mg prašek za peroralno raztopino z okusom medu in limone in vsebina pakiranja

Zdravilo Fluimukan 600 mg prašek za peroralno raztopino z okusom medu in limone je bel do rumenkast prašek, lahko so prisotni skupki, pakiran v polietilenske-aluminijaste-papirnate vrečice. Vsaka vrečica vsebuje 3 g praška.

Kako jemati zdravilo Fluimukan 600 mg prašek za peroralno raztopino z okusom medu in limone

Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Priporočeni odmerek, če zdravnik ne predpiše drugače: Odrasli in mladostniki, starejši od 14 let, naj vzamejo 1 vrečico enkrat na dan.

Način uporabe

Po obroku zdravilo Fluimukan 600 mg prašek za peroralno raztopino z okusom medu in limone raztopite v vsaj pol kozarca hladne vode in nato kozarec dopolnite z vročo, vendar ne vrelo vodo. Raztopino je treba premešati in spiti, ko je temperatura primerna za pitje. Prosimo, da dosledno upoštevate zaporedje nalivanja hladne in vroče vode. Pripravljeno raztopino je treba uporabiti takoj po pripravi.

Trajanje uporabe

Če se simptomi po 4-5 dneh poslabšajo ali ne izboljšajo, se posvetujte z zdravnikom.

Kaj morate vedeti, preden boste uporabili zdravilo Fluimukan 600 mg prašek za peroralno raztopino z okusom medu in limone

Ne uporabljajte zdravila Fluimukan 600 mg prašek za peroralno raztopino z okusom medu in limone:?

- če ste alergični na acetilcistein ali katero koli sestavino tega zdravila 

- če imate hudo poslabšanje astme ?

- če imate dolgotrajne razjede na želodčni ali črevesni sluznici ?

- pri otrocih in mladostnikih med 2 in 14 leti ?

- pri otrocih do 2 leti.

Opozorila in previdnostni ukrepi

Pred začetkom jemanja zdravila Fluimukan 600 mg prašek za peroralno raztopino z okusom medu in limone se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, če
- imate spremembe na koži in sluznicah
Zelo redko so poročali o pojavu hudih kožnih reakcij kot sta Stevens-Johnsonov sindrom in Lyellov sindrom v povezavi z uporabo acetilcisteina. Če pride do pojava novih sprememb na koži in sluznicah, se je treba nemudoma posvetovati z zdravnikom in ustaviti zdravljenje z acetilcisteinom.
- imate bronhialno astmo
- ste kdaj imeli ali trenutno imate razjede na sluznici želodca ali črevesja
- ste preobčutljivi za histamin
Dolgotrajnemu zdravljenju se morajo ti bolniki izogibati, saj zdravilo Fluimukan 600 mg prašek za peroralno raztopino z okusom medu in limone vpliva na presnovo histamina in lahko povzroči znake slabega prenašanja zdravila (npr. glavobol, izcedek iz nosu, srbenje).
- niste sposobni izkašljevati sluzi

Otroci

Zdravilo Fluimukan 600 mg prašek za peroralno raztopino z okusom medu in limone ni priporočeno pri otrocih, mlajših od 14 let (zaradi visoke vsebnosti zdravilne učinkovine). Za njih so na voljo druga zdravila z manjšo vsebnostjo zdravilne učinkovine.

Druga zdravila in zdravilo Fluimukan 600 mg prašek za peroralno raztopino z okusom medu in limone

Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo.

To velja zlasti za:
-zdravila za zaviranje kašlja
Sočasna uporaba zdravila Fluimukan 600 mg prašek za peroralno raztopino z okusom medu in limone in zdravil za zaviranje kašlja lahko povzroči nevarno zastajanje sluzi zaradi zmanjšanega refleksa kašlja. Za tako kombinacijo zdravljenja je potrebna še posebej skrbna diagnoza. Pred začetkom uporabe te kombinacije zdravil se morate nujno posvetovati z zdravnikom.
- antibiotike
Eksperimentalne študije so pokazale, da acetilcistein oslabi učinek antibiotikov (tetraciklinov, aminoglikozidov, penicilinov). Zaradi varnosti je treba jemati antibiotike ločeno in z vsaj 2-urnim presledkom. To ne velja za zdravila z zdravilnima učinkovinama cefiksim in lorakarbef. Zdravila s tema dvema učinkovinama smete jemati sočasno z acetilcisteinom.
- aktivno oglje
- gliceriltrinitrat: zdravilo, znano tudi kot nitroglicerin, ki se uporablja za širjenje krvnih žil. Zdravnik bo spremljal vaše zdravljenje zaradi znižanega krvnega tlaka, ki je lahko resno stanje. Znak le-tega je lahko glavobol.

Laboratorijski testi
Povejte zdravniku, da jemljete zdravilo Fluimukan 600 mg prašek za peroralno raztopino z okusom medu in limone, v primeru da potrebujete testiranje za naslednje,
saj lahko vpliva na določitev:
- salicilatov: zdravila za lajšanje bolečine, vnetja ali revmatizma.
- ketonskih teles v urinu.

Nosečnost in dojenje
Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo.
- Nosečnost
Ker ni dovolj izkušenj glede uporabe acetilcisteina pri nosečnicah, smete uporabljati zdravilo Fluimukan 600 mg prašek za peroralno raztopino z okusom medu in limone med nosečnostjo samo, če zdravnik presodi, da je to nujno potrebno.
- Dojenje
O izločanju acetilcisteina v materino mleko ni podatkov. Zato smete zdravilo Fluimukan 600 mg prašek za peroralno raztopino z okusom medu in limone med dojenjem uporabljati le, če zdravnik meni, da je to nujno potrebno.

Izdelovalec
Salutas Pharma GmbH, Otto-von-Guericke-Allee 1, 39179 Barleben, Nemčija

Imetnik dovoljenja za promet z zdravilom
Lek farmacevtska družba d. d., Verovškova 57, 1526 Ljubljana, Slovenija

 

Lastnosti

Simptom kašelj, produktiven kašelj, izkašljevanje
Uporaba dihala
Vsebnost acetilcistein
Oblika prašek
Mestouporabe dihala
Vrsta izdelka Zdravilo

Velikost pisave

Reset Zoom
Ali uporabite funkcijo brskalnika:
Ctrl + + / Ctrl + - / Ctrl + 0