Prva stran - POIŠČITE IZDELEK
-0%

Dr. Böhm Šentjanževka Apomedica, 30 trdih kapsul Nazaj

Apomedica 3837000139037 145820 145820
Šifra SKU: 145820
Dr. Böhm Šentjanževka Apomedica, 30 trdih kapsul
InStock
Na zalogi
11,19 €
-0%
11,19 €

Opozorilo

Največja dovoljena količina za ta izdelek je 3.

Pred uporabo natančno preberite navodila! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Zdravilo Šentjanževka Apomedica je zdravilo rastlinskega izvora, ki izboljša simptome blagih depresivnih stanj kot so: potrtost, nervozni nemir, izguba zanimanja, pomanjkanje energije in nerazpoloženje.

Podrobnosti izdelka

 


Kaj je zdravilo Šentjanževka Apomedica in za kaj ga uporabljamo:
Zdravilo Šentjanževka Apomedica je zdravilo rastlinskega izvora. To zdravilo izboljša simptome blagih depresivnih stanj, ki se kažejo kot izguba zanimanja, potrtost, nervozni nemir, pomanjkanje energije in nerazpoloženje. Zdravilo Šentjanževka Apomedica je namenjeno za kratkotrajno zdravljenje odraslih.

Učinek lahko pričakujemo po 4 tednih od začetka zdravljenja. Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo po 6 tednih, se posvetujte z zdravnikom.

Opozorila in previdnostni ukrepi
Sestavine zdravila Šentjanževka Apomedica lahko oslabijo delovanje drugih zdravil, zato se ne smejo uživati sočasno z naslednjimi zdravili:

  • z zdravili, ki se uporabljajo po presaditvi organov (na primer ciklosporin, takrolimus)
  • z zdravili za zdravljenje okužbe z virusom HIV (na primer indinavir, amprenavir)
  • z zdravili za zdravljenje raka (na primer irinotekan)
  • z zdravili za preprečevanje strjevanja krvi (npr. varfarin in drugi kumarini)


Posebna pozornost je potrebna ob sočasni uporabi zdravil za zdravljenje depresije (npr. amitriptilin, zaviralci ponovnega privzema serotonina (npr. sertralin, paroksetin, nefazodon)) ali tesnobe (npr. benzodiazepini, buspiron), močnih bolečin (metadon), migrene (triptani), zvišanih koncentracij maščob v krvi (simvastatin), bolezni srca (digoksin, ivabradin, verapamil), povečanja prostate (finasterid).

Če jemljete ta zdravila, se pred uporabo zdravila Šentjanževka Apomedica obvezno posvetujte z zdravnikom.
Zdravilo Šentjanževka Apomedica lahko vpliva na učinkovitost hormonskih sredstev za preprečevanje zanositve (»tabletke«). Povzroči lahko pogostejše vmesne krvavitve, poročali so tudi o neželenih nosečnostih. V času uporabe zdravila Šentjanževka Apomedica je treba uporabiti dodatne ukrepe za zaščito pred zanositvijo.

Pred načrtovano operacijo morate zdravniku obvezno povedati, da uporabljate zdravilo Šentjanževka Apomedica. Zdravnik bo presodil, ali morate prenehati jemati to zdravilo.

Nosečnost in dojenje:
Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Zaradi pomanjkanja podatkov uporabe zdravila Šentjanževka Apomedica med nosečnostjo in dojenjem ne priporočamo.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev:
Študij o vplivu na sposobnost upravljanja vozil in strojev niso izvedli. Uporaba zdravila Šentjanževka Apomedica lahko povzroči utrujenost, kar lahko negativno vpliva na sposobnost za vožnjo in upravljanje vozil in strojev. Če uporabljate to zdravilo in občutite omotico ali zaspanost, upravljanje vozil in strojev odsvetujemo.

Navodilo za uporabo:
Pri uporabi tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Priporočeni odmerek je:
Odrasli: 1 - 2 kapsuli na dan. 2 kapsuli vzemite v dveh odmerkih (1 kapsulo zjutraj in 1 kapsulo zvečer).
Uporaba pri otrocih in mladostnikih:
Zaradi pomanjkanja podatkov uporabe zdravila pri otrocih in mladostnikih, mlajših od 18 let, ne moremo priporočati.

Način uporabe:
Kapsulo vzemite med jedjo. Pogoltnite celo, brez žvečenja in z veliko tekočine.

Trajanje uporabe:
Ker učinek zdravila Šentjanževka Apomedica v prvih dneh jemanja nastopi postopoma, je treba zdravilo uporabljati redno. Učinek lahko pričakujemo po 4 tednih od začetka zdravljenja.

Priporočeno trajanje zdravljenja je 6 tednov. Če se simptomi poslabšajo ali po 6 tednih jemanja zdravila ne izboljšajo, se posvetujte z zdravnikom.

Indikacije:
To zdravilo izboljša simptome blagih depresivnih stanj, ki se kažejo kot izguba zanimanja, potrtost, nervozni nemir, pomanjkanje energije in nerazpoloženje.

Opozorilo:
Zdravilo Šentjanževka Apomedica lahko vpliva na učinkovitost hormonskih sredstev za preprečevanje zanositve (»tabletke«). Povzroči lahko pogostejše vmesne krvavitve, poročali so tudi o neželenih nosečnostih. V času uporabe zdravila Šentjanževka Apomedica je treba uporabiti dodatne ukrepe za zaščito pred zanositvijo.                                                                                                                                

Možni neželeni učinki:
Kot vsa zdravila ima lahko tudi to zdravilo neželene učinke, ki pa se ne pojavijo pri vseh bolnikih. Pojavijo se lahko prebavne težave, alergijske kožne reakcije, utrujenost in nemir.

Pogostnost teh neželenih učinkov ni znana (pogostnosti neželenih učinkov iz razpoložljivih podatkov ni mogoče oceniti). Osebe s svetlo poltjo se lahko ob izpostavljenosti močni sončni svetlobi odzovejo z okrepljenimi, sončnim opeklinam podobnimi simptomi (na primer občutek gomazenja v koži, bolečine, občutljivost na mraz).

Sestava:
Kaj vsebuje zdravilo Šentjanževka Apomedica:

  • Zdravilna učinkovina je: suhi kvantificirani ekstrakt zeli šentjanževke (Herbae Hyperici extractum siccum (Hypericum perforatum L., herba)) 
    Ena kapsula vsebuje 425,0 mg suhega kvantificiranega ekstrakta zeli šentjanževke (Hypericum perforatum L., herba), (3,5-6:1), ki ustreza 400-1300 μg celokupnih derivatov hipericina; ekstrakcijsko topilo: 60-odstotni (m/m) etanol.
  • Pomožne snovi so: kalcijev hidrogenfosfat dihidrat, brezvodni koloidni silicijev dioksid, laktoza monohidrat, smukec, uprašena celuloza, magnezijev stearat, želatina, titanov dioksid E171, železovi oksidi E172, bakrovi kompleksi klorofilinov E141, natrijev lavrilsulfat


Opozorilo:
Shranjujte pri temperaturi do 25 °C. Shranjujte v originalni ovojnini za zagotovitev zaščite pred svetlobo. Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Tega zdravila ne smete uporabljati po datumu izteka roka uporabnosti, ki je naveden na škatli poleg oznake Uporabno do:. Rok uporabnosti zdravila se izteče na zadnji dan navedenega meseca.

Neto količina:
30 trdih kapsul

Imetnik dovoljenja za promet z zdravilom:
APOMEDICA Pharmazeutische Produkte GmbH, Roseggerkai 3, A-8010 Gradec, Avstrija

Lastnosti

Simptom depresija, nemir, stres
Vsebnost Zdravilo rastlinskega izvora, zelišča
Oblika kapsule
Vrsta izdelka Zdravilo

Velikost pisave

Reset Zoom
Ali uporabite funkcijo brskalnika:
Ctrl + + / Ctrl + - / Ctrl + 0