Prva stran - POIŠČITE IZDELEK
-0%

Ecocid S vodotopni prašek za pripravo raztopine za razkuževanje, 25 vrečk po 50 g (cena je za 1 vrečko) Nazaj

Ecocid 758639 758639 758639
Šifra SKU: 758639
Ecocid S vodotopni prašek za pripravo raztopine za razkuževanje, 25 vrečk po 50 g (cena je za 1 vrečko)
InStock
Na zalogi
1,57 €
-0%
1,57 €

Opozorilo

Največja dovoljena količina za ta izdelek je 1000.

Ecocid S je vsestransko visokoaktivno razkužilo za površine, ki omogoča varno in učinkovito zaščito pred virusi, bakterijami in glivami.

Podrobnosti izdelka

 

 

PODANA CENA JE ZA ENO VREČKO!

Sestava:
Ecocid S je uravnotežena stabilizirana zmes perokso spojine, surfaktanta, organskih kislin in anorganskega pufra, ki deluje kot močan oksidacijski sistem.

Lastnosti in delovanje:
Ecocid S je vsestransko visoko aktivno razkužilo za varno in učinkovito zaščito pred virusi, pa tudi pred bakterijami in glivicami. Večkomponentna sestava omogoča postopno prodiranje Ecocida S v patogene mikroorganizme, oksidacijo posameznih delov in njihovo uničenje. Z Ecocidom S očistimo in razkužimo z enim samim postopkom in tako preprečimo raztros mikroorganizmov, do katerih sicer prihaja med predčiščenjem.

Raztopina ima blag vonj po limoni; pH 1-odstotne raztopine je od 2,0 do 2,7 in ni korozivna. Ne poškoduje gume in plastičnih izdelkov ter ne tvori škodljivih izparin.

Področja uporabe:
Zaradi velike varnosti in širokega biocidnega delovanja ga lahko uporabljamo za različne namene:

  • zdravstvene ustanove (bolnišnice, zdravstveni domovi, zobozdravstvene ordinacije, laboratoriji itd.), javni prostori (športna središča, šole, hoteli, tovarne, pisarne) in stanovanja: uporabljamo ga za čiščenje in razkuževanje delovnih in vseh drugih površine, tal, sten, kopalnic, stranišč, opreme in tkanin, kjer je treba varno in učinkovito uničiti vse viruse, bakterije in glivice;
  • veterinarske ustanove (veterinarske postaje, ambulante in laboratoriji): uporabljamo ga za razkuževanje vseh površin, kjer je potrebno varno in učinkovito uničiti vse viruse, po Gramu pozitivne in po Gramu negativne bakterije in glivice; enako velja za opremo, posodo, predmete iz stekla, itd;
  • prostori za namestitev živali: z Ecocidom S razkužujemo vse površine in opremo v prostorih za pripravo hrane, hlevih, pasjih utah, kunčnikih, kletkah, panjih in v drugih prostorih za nastanitev živali;
  • ostala področja uporabe: Ecocid S uporabljamo za dezinfekcijo prevoznih sredstev, klavnic, površin in prostorov na živinskih sejmiščih, prostorov za predelavo in shranjevanje hrane, za dezinfekcijo opreme in površin v gospodinjstvu.


Ni namenjeno neposredni uporabi na ljudeh ali živalih; razen za neprekinjeno razkuževanje vode za napajanje in kopeli za parklje.

Kako pripravimo raztopino za razkuževanje prostorov in površin?
Za učinkovito razkuževanje večinoma zadošča 1-% raztopina Ecocida S, ki mora delovati vsaj 15 minut.

Priporočamo mlačno vodo, v kateri se pripravek hitreje topi. 

Za pripravo 1-odstotne raztopine vsebino 1 vrečke (50 g praška) raztopimo v 5 litrih vode.
Za pripravo 2-odstotne raztopine vsebino 2 vrečk (100 g praška) raztopimo v 5 litrih vode.
Za pripravo 3-odstotne raztopine vsebino 3 vrečk (150 g praška) raztopimo v 5 litrih vode.

Zdravstvene ustanove (bolnišnice, zdravstveni domovi, zobozdravstvene ordinacije, laboratoriji itd.), javni prostori (športna središča, šole, hoteli, tovarne, pisarne) in stanovanja

Razkuževanje površin in prostorov:

Področja in način uporabe Navodilo za uporabo
delovne površine, tla, stene, stranišča, kopalnice itd. Površine pomijemo z 1-odstotno raztopino. Če je potrebno, jih čez 15 minut osušimo s papirnato brisačo.
onesnaženja z okuženimi telesnimi tekočinami (preproge, talne obloge, blago ipd.)  Po onesnaženih delih posipamo prašek Ecocid S. Po 3 minutah prašek in umazanijo postrgamo s površine in odstranimo. Površino pomijemo z 1-odstotno raztopino in pokrijemo s papirnato brisačo, dokler se ne posuši
perilo Perilo za 15 minut namočimo v 1-odstotno raztopino, speremo s toplo vodo in nato operemo na običajen način.
za uničenje virusov Parvoviridae 2-odstotna raztopina naj deluje 15 minut.

Opomba:
Ker Ecocid S učinkuje že po 15 minutah delovanja, odsvetujemo dolgotrajno namakanje površin, še posebno kovinskih predmetov, ki jih želimo razkužiti.

Veterinarske ustanove, prostori za namestitev živali in ostala področja uporabe:
Delovno raztopino Ecocida S uporabljamo v obliki razpršila, megle ali kopeli za parklje in dezbariere. Za splošno razkuževanje predhodno očiščenih površin in opreme pripravimo 1-odstotno raztopino Ecocida S.

Namen uporabe Razredčitev Način uporabe
Končno razkuževanje 1 : 100 (1%) Delovno raztopino (1 %) nanesemo na predhodno očiščene površine z nizkotlačno napravo za razprševanje ali s kakšnim drugim mehanskim razpršilcem v odmerku 300 ml/m2 . Po 30 do 60 minutah, oz ko se površine posušijo, ponovno naselimo živali.
Čiščenje in razkuževanje opreme na farmah, v valilnicah, v objektih za pripravo krme 1 : 200 – 1 : 33 (0,5 % do 3%) odvisno od stopnje onesnaženosti Opremo očistimo in razkužimo z delovno raztopino (0,5 – 3 %), ki jo nanašamo z nizkotlačno napravo za razkuževanje ali s kakšnim drugim mehanskim razpršilcem v odmerku 300 ml/m2 . Po 15 do 60 minutah, odvisno od stopnje onesnaženja, jih speremo s čisto vodo.
Razkuževanje sistemov za pitno vodo za napajanje živali    
Končno čiščenje in razkuževanje 1 : 200 (0,5 %) Z delovno raztopino (0,5 %) napolnimo vodni zbiralnik in napajalni sistem. Po 60 minutah sistem temeljito speremo s čisto vodo
Neprekinjeno razkuževanje vode za napajanje 1 : 1000 (0,1 %) V vodni zbiralnik zamešamo ustrezno količino Ecocida S, da je koncentracija v napajalnem sistemu 0,1 %). Če uporabljamo avtomatski dozirnik, pripravimo ustrezno količino delovne raztopine, ki jo nalijemo v avtomatski odmernik, da je koncentracija v napajalnem sistemu 0,1 %).
Dezbariera za vozila in obutev ter kopel za razkuževanje parkljev 1 : 100 (1 %) Dezinfekcijsko bariero in kopel za parklje uporabljamo 4 dni, oz. dokler ni preveč onesnažena.
Razkuževanje zraka Razprševanje po zraku za zmanjšanje navzkrižnih infekcij ob izbruhu bolezni (posebej ob boleznih dihal) 1 : 200 (0,5 %) Razkužujemo s tlačno napravo, ki omogoča zelo fino razprševanje ali z nahrbtim razprševalcem v odmerku 1 l/10 m2 površine tal. 
Hladno zamegljevanje (poklicni uporabniki s primerno opremo za hladno zamegljevanje 1 : 100 (1 %) Z mehanskim zamegljevalcem zameglimo prazen prostor (hlev) v odmerku 1 l/10 m2 površine tal in pustimo, da učinkuje 30 minut. Preden ponovno naselimo živali, prostor prezračujemo 30 do 60 minut. 
Toplotno zamegljevanje (poklicni uporabniki s primerno opremo za toplotno zamegljevanje) 1 : 25 (4 %) Najprej pripravimo raztopino povečevalca zamegljevanja z vodo v razmerju 15:85 v korist vode. V tako pripravljeno raztopino dodamo Ecocid S. S toplotnim zamegljevalcem zameglimo prostor (hlev) v odmerku 1 l/40 m2 površine tal in pustimo da učinkuje 30 do 60 minut. Preden ponovno naselimo živali, prostor prezračujemo 30 do 60 minut.


Neželeni učinki in prva pomoč:
Če zaradi vdihavanja pride do draženja dihal, prizadeto osebo premestimo na sveži zrak. Ob pojavu simptomov kašljanja, dušenja in sopenja, ki poškodovanca dodatno vznemirijo, ali če simptomi hitro ne ponehajo, poiščemo zdravniško pomoč.

Ob naključnem stiku lahko draži kožo. S prizadetega mesta odstranimo onesnaženo obleko in kožo izperemo z obilo vode. Če draženje po izpiranju ne preneha, poiščemo zdravniško pomoč.

Ob stiku z očmi lahko povzroči poškodbe. Oči temeljito izperemo z obilo vode ali fiziološko raztopino za izpiranje oči z odprtimi vekami najmanj 15 minut in poiščemo zdravniško pomoč. 

Ob naključnem zaužitju lahko pride do poškodbe prebavil. Ne izzivamo refleksa bruhanja. Usta izpiramo z obilo vode. Če je poškodovanec pri zavesti, naj popije veliko vode. Takoj poiščemo zdravniško pomoč.

Varnostni ukrepi in druga navodila
Pri uporabi Ecocida S je potrebno uporabiti zaščitne rokavice, oblačila in očala ali ščitnik za obraz. Pri pripravi razredčene raztopine pazimo, da praška ne raztresemo. Ecocida ne mešamo z drugimi kemikalijami. Raztopina Ecocida je pri sobni temperaturi stabilna največ 7 dni. Priporočamo, da vsebino odprte vrečke v celoti porabite.

Pripomočke, uporabljene v postopku razkuževanja po uporabi izperemo s čisto vodo.

Ravnanje z ostanki pripravka in njegove embalaže:
Preprečiti sproščanje v kanalizacijo, vodotoke in zemljo.
Prepovedano je skupno odstranjevanje z nenevarnimi odpadki.
Odstraniti v skladu z lokalnimi predpisi, ki obravnavajo ravnanje z nevarnimi odpadki.
Razlito ali razsuto snov/zmes je potrebno prestreči in odstraniti kot nevaren odpadek.
Z izpraznjeno embalažo ravnati enako kot s snovjo/zmesjo.

Opozorila:
Biocide uporabljajte varno. Pred uporabo natančno preberite etiketo in upoštevajte navodila za uporabo. Nevarne lastnosti izdelka si oglejte v varnostnem listu v poglavju 2, v točki 2.2 Elementi etikete ali v poglavju 15 Zakonsko predpisani podatki.

Vrečke hranite dobro zaprte, v suhem prostoru pri temperaturi do 30° C, ločene od vnetljivih stvari in nedosegljive otrokom.

Pakiranje:
20 vrečk po 50 g praška

Imetnik dovoljenja:
KRKA, d.d., Šmarješka cesta 6, 8501 Novo mesto, Slovenija

Lastnosti

Simptom dezinfekcija
Oblika prašek
Vrsta izdelka Biocidni proizvod

Velikost pisave

Reset Zoom
Ali uporabite funkcijo brskalnika:
Ctrl + + / Ctrl + - / Ctrl + 0