Prva stran - POIŠČITE IZDELEK

Dulcolax 5 mg, 30 obloženih tablet Nazaj

Sanofi aventis 049646 049646 049646
Šifra SKU: 049646
Dulcolax 5 mg, 30 obloženih tablet
Izdelka trenutno ni na zalogi.
OutOfStock
6,92 €
-0%
6,92 €

Pred uporabo natančno preberite navodila! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Dulcolax je odvajalo z lokalnim delovanjem, ki spodbuja naravno praznjenje debelega črevesa. Vsebuje bisakodil, ki spodbuja iztrebljanje in mehča blato. Učinek nastopi v 6 do 12 urah.

Podrobnosti izdelka


Kaj je zdravilo Dulcolax in zakaj ga uporabljamo:

Zdravilo DULCOLAX vsebuje zdravilno učinkovino bisakodil. Zdravilo DULCOLAX je odvajalo z lokalnim delovanjem, ki spodbuja iztrebljanje  in mehča blato.

Kot odvajalo, ki deluje na debelo črevo, zdravilo DULCOLAX ciljno spodbuja naravno praznjenje črevesa v spodnjem delu prebavil, zato ne spremeni niti prebave niti absorpcije kalorij ali življenjsko pomembnih hranil iz tankega črevesa.

Zdravilo DULCOLAX uporabljamo:

  • za zdravljenje zaprtja,
  • za pripravo na preiskave, pred operacijami in po njih ter pri stanjih, ko je treba olajšati iztrebljanje.


Zdravilo DULCOLAX skupaj s hrano in pijačo:
Obložene tablete imajo posebno oblogo in jih ne smemo jemati hkrati z živili, ki zmanjšajo kislost v zgornjih prebavilih, na primer mleko.

Nosečnost, dojenje in plodnost:
Če ste noseči ali dojite, menite da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte s svojim zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Tako kot vsa zdravila smete zdravilo DULCOLAX med nosečnostjo jemati le po zdravniškem nasvetu. Zdravilo DULCOLAX lahko uporabljajo tudi doječe matere.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev:
Študij o vplivu zdravila DULCOLAX na sposobnost vožnje in upravljanja s stroji niso izvedli. Zaradi trebušnih krčev, ki jih povzroča zaprtje, se lahko pojavita omotica ali omedlevica. Če imate trebušni krč, se morate izogibati opravilom, ki so lahko nevarna, na primer vožnji in upravljanju s stroji.

Zdravilo DULCOLAX vsebuje laktozo in saharozo:
Ena obložena tableta vsebuje 33,2 mg laktoze. Največji priporočeni dnevni odmerek za zdravljenje zaprtja pri odraslih in otrocih, starejših od 10 let, znaša 66,4 mg laktoze; za rentgensko preiskavo odraslih pa 139,6 mg. Bolniki z redkim, dednim neprenašanjem galaktoze, na primer z galaktozemijo, zdravila ne smejo jemati.

Priporočen odmerek je:
Za zaprtje

Odrasli:
Vzemite 1 do 2 obloženi tableti (5 do 10 mg) na dan. Začnite z 1 obloženo tableto. Odmerek lahko za redno odvajanje blata povečate do največ 2 obloženi tableti. Ne prekoračite največjega dnevnega odmerka, to je 2 obloženi tableti.

Otroci in mladostniki, starejši od 10 let:
Vzemite 1 do 2 obloženi tableti (5 do 10 mg) na dan. Začnite z 1 obloženo tableto. Odmerek lahko za redno odvajanje blata povečate do največ 2 obloženi tableti. Ne prekoračite največjega dnevnega odmerka, to je 2 obloženi tableti.

Otroci, starejši od 2 do vključno 10 let:
Vzemite 1 obloženo tableto (5 mg) na dan. Otroke s kroničnim ali trdovratnim zaprtjem, starejše od 2 do vključno 10 let, smete zdraviti samo, če vam je tako naročil otrokov zdravnik. Bisakodila ne smete uporabljati pri otrocih, starih 2 leti ali mlajših.

Za pripravo na preiskave in pred operacijo:
Za pripravo na preiskave in pred operacijo je uporaba zdravila DULCOLAX dovoljena samo pod zdravniškim nadzorom.

Navodilo za uporabo:
Obložene tablete morate jemati zvečer, da boste šli na potrebo naslednje jutro. Pogoltniti jih morate cele s primerno količino tekočine (toda ne z mlekom; glejte Jemanje zdravila DULCOLAX s hrano in pijačo).

Obloženih tablet ne smete jemati skupaj s pripravki, ki zmanjšajo kislost v zgornjih prebavilih, na primer z mlekom, antacidi ali zaviralci protonske črpalke, da se gastrorezistentna obloga ne bi prehitro raztopila.

Shranjevanje zdravila DULCOLAX:
Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjujte pri temperaturi do 30 °C.

Kaj vsebuje zdravilo DULCOLAX:
Zdravilna učinkovina je bisakodil.
Pomožne snovi so laktoza monohidrat, koruzni škrob, modificiran škrob, koruzni, oksidiran, glicerol (85-odstotna raztopina), magnezijev stearat (E470b), saharoza, smukec (E553b), arabski gumi (E414), titanov dioksid (E171), kopolimer metakrilne kisline in metilmetakrilata 1:1, kopolimer metakrilne kisline in metilmetakrilata 1:2, ricinusovo olje, deviško, makrogol 6000, rumeni železov oksid (E172), beli vosek, karnauba vosek (E903), šelak (E904).

Izgled zdravila DULCOLAX in vsebina pakiranja:
Obložene tablete. Okrogle bikonveksne bež-rumene tablete. 30 obloženih tablet (3 x 10 tablet v pretisnem omotu).

Neto količina:
30 obloženih tablet

Imetnik dovoljenja za promet:
Opella Healthcare France SAS, 82 Avenue Raspail, 94250 Gentilly, Francija

Predstavnik imetnika dovoljenja za promet:
Stada, d.o.o., Dunajska 156, 1000 Ljubljana, Slovenija

Lastnosti

Simptom zaprtje
Uporaba prebavila
Vsebnost odvajalo
Oblika tablete
Mestouporabe prebavila
Vrsta izdelka Zdravilo

Velikost pisave

Reset Zoom
Ali uporabite funkcijo brskalnika:
Ctrl + + / Ctrl + - / Ctrl + 0