Prva stran - POIŠČITE IZDELEK
-0%
Jgl

Dramina 50 mg, 10 tablet Nazaj

Jgl 042587 042587 042587
Šifra SKU: 042587
Dramina 50 mg, 10 tablet
InStock
Na zalogi
8,44 €
-0%
8,44 €

Opozorilo

Največja dovoljena količina za ta izdelek je 1.

Pred uporabo natančno preberite navodila! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Zdravilo se uporablja za preprečevanje in lajšanje slabosti, bruhanja in/ali vrtoglavice, povezane s potovalno boleznijo in za simptomatsko zdravljenje Menierove bolezni in drugih težav z notranjim ušesom.

Podrobnosti izdelka

 

Zakaj se uporablja zdravilo dramina:

  • preprečevanje in lajšanje slabosti, bruhanja in/ali vrtoglavice, povezane s potovalno boleznijo.
  • simptomatsko zdravljenje Menierove bolezni in drugih težav z notranjim ušesom


Opozorila in previdnostni ukrep:i
Pred začetkom jemanja zdravila Dramina se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Zdravilo Draminaje treba uporabljati previdno pri bolnikih s konvulzijami (epileptični krči) in pri tistih, pri katerih bi lahko antiholinergične lastnosti zdravila (tovrstna zdravila med drugim povzročijo razširjenje zenice, zadrževanje urina, suha usta in grlo) poslabšale osnovno bolezen (glavkom zaprtega zakotja (bolezen očesa s povečanim tlakom v očesu), povečana prostata, bronhialna astma). Pri bolnikih z jetrno okvaro so potrebni previdnostni ukrepi.

Zdravilo Dramina lahko prikrije simptome ototoksičnosti (poškodba ušesa), zato je pri sočasni uporabi z zdravili, ki lahko povzročijo poškodbo ušesa, potrebna previdnost. Pri daljši uporabi zdravila Dramina lahko laboratorijski izvidi pokažejo lažno visoke vrednosti teofilina v serumu. Obvestite svojega zdravnika, če v času jemanja zdravila Dramina, opravljate katere koli laboratorijske teste.

Zdravilo Dramnina skupaj s hrano, pijačo in alkoholom:
Zdravilo Dramina lahko jemljete s hrano ali brez nje. Med jemanjem zdravila Dramina se izogibajte pitju alkoholnih pijač, ker lahko alkohol okrepi učinek zdravila.

Nosečnost in dojenje:
Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo. Zdravilo Dramina se lahko uporablja med nosečnostjo le, če je to nujno potrebno. Če ste noseči ali ste zanosili medtem, ko ste jemali to zdravilo, se posvetujte s svojim zdravnikom, ki vam bo svetoval kaj je za vas najboljše. Dimenhidrinat prehaja v materino mleko in lahko škoduje dojenčku. Če dojite svojega otroka, ne jemljite zdravila, ne da bi se prej posvetovali s svojim zdravnikom. Dojenje v času jemanja tega zdravila ni priporočljivo.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev:
Zdravilo Dramina uporabljajte previdno med vožnjo, upravljanjem s stroji ali opravljenjem drugih dejavnosti. Zdravilo lahko povzroči omotico, zaspanost, zamegljen vid ter zmanjša sposobnost presoje in koordinacije. Če postanete omotični, zaspani ali imate zamegljen vid, se izogibajte tem dejavnostim. Dokler ne veste, kako zdravilo deluje na vas, ne vozite vozil in ne upravljajte s stroji.

Zdravilo Dramina vsebuje laktozo:
Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom.

Kako jemati zdravilo Dramina:
Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte zdravnikova navodila. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Odrasliin otroci nad 12 let:
Začetni odmerek je 1 tableta (50 mg), potem 1 do 2 tableti (50 do 100 mg), trikrat na dan. Ne priporočamo jemanja več kot 8 tablet (400 mg)na dan. Za preprečevanje potovalne bolezni morate zdravilo vzeti 30 minut pred začetkom gibanja.

Otrociod 6 do12 let:
½ -1 tableta (25 do 50 mg), trikrat na dan. Ne priporočamo jemanja več kot 3 tablete (150 mg) na dan.

Starejši:
Pri starostnikih je treba zdravilo uporabljati v najnižjem priporočenem odmerku za odrasle, ker so občutljivi na antiholinergične učinke zdravila. Zdravljenje naj bo čimbolj kratko. Ne prekoračite priporočenih odmerkov.

Kaj vsebuje zdravilo Dramina:
Zdravilna učinkovina je dimenhidrinat. Ena tableta vsebuje 50 mg dimenhidrinata. Pomožne snovi so:mikrokristalna celuloza, magnezijev stearat, laktoza monohidrat, povidon, krospovidon.

Neto količina:
10 tablet

Jadran galenski laboratorij, d.o.o., Litostrojska cesta 46A, 1000 Ljubljana, Slovenija

 

Neto količina:
5 tablet

Jadran galenski laboratorij, d.o.o., Litostrojska cesta 46A, 1000 Ljubljana, Slovenija

Lastnosti

Simptom bruhanje, slabost, vrtoglavica
Vsebnost antihistaminik
Oblika tablete
Vrsta izdelka Zdravilo

Velikost pisave

Reset Zoom
Ali uporabite funkcijo brskalnika:
Ctrl + + / Ctrl + - / Ctrl + 0