Prva stran - POIŠČITE IZDELEK

VIDERMINA CLX, raztopina za vaginalno izpiranje, 140 ml x 5 odmerkov Nazaj

Ganassini 545295 545295 545295
Šifra SKU: 545295
VIDERMINA CLX, raztopina za vaginalno izpiranje, 140 ml x 5 odmerkov
Izdelka trenutno ni na zalogi.
OutOfStock
26,86 €
-0%
26,86 €

Vidermina CLX enodozirna raztopina za vaginalno izpiranje s kislim pH, pomaga preprečevati vaginalna vnetja. Učinkovito vaginalno izpiranje omogoča mehka plastenka z upogljivo kanilo, ki se lahko vrti okoli svoje osi.

Podrobnosti izdelka

S svojo aktivno formulo s klorheksidinom (0,2%) učinkovito deluje zaviralno na glavne povzročitelje vaginalnih vnetij, tako bakterijskih kot glivičnih.

Ravno to je močna prednost linije Vidermine CLX, da ni pomembena vrsta povzročitelja, saj enako učinkovito deluje na glivične povzročitelje vaginitisov, kot bakterijske povzročitelje vaginoz.  Ne deluje pa zaviralno na Laktobacile, ki so nujni za zdravje vaginalne sluznice.

Poleg klorheksidina vsebuje še Ognjič (Calendula officinalis), Modri glavinec (Cornflower) in Njivsko preslico (Equisetum), ki krepijo učinkovitost raztopine, blažijo vnetje in obnavljajo sluznico.

Navodilo za uporabo:
Enodozirna  raztopina za vaginalno izpiranje je shranjena v plastenki z upogljivo in anatomsko oblikovano kanilo, ki se vrti okoli svoje osi. Raztopina preprečuje vaginalno vnetje.

Če raztopina ne izteka, preverite, če je kanila izvlečena do končnega položaja.

Pogostost uporabe:
1 izpiranje na dan, 5 zaporednih dni ali po nasvetu zdravnika.

Pred uporabo si umijte roke. 1. Držite obroček plastenke in upogibajte pokrovček, dokler se varnostni pečat ne odlomi (slika 1). 2. Izvlecite kanilo, da se zaskoči v položaj (slika 2). 3. Kanilo lahko usmerite glede na potrebe (slika 3). Kanilo nežno vstavite v nožnično odprtino in počasi ter postopoma stiskajte plastenko, dokler ni popolnoma prazna. 4. Če raztopina ne izteka, se prepričajte, da ste kanilo pravilno izvlekli in se je zaskočila v položaj.

Opozorila:
vaginalna uporaba.

Nosečnice naj ta izdelek uporabljajo samo po nasvetu zdravnika. Ni kontraindikacij za uporabo med dojenjem. Če je izdelek vidno poškodovan, ga ne uporabite. Izdelka ne uporabljajte po roku uporabnosti. Rok uporabnosti se nanaša na nedotaknjen in ustrezno hranjen izdelek. Enodozirni izdelek je treba uporabiti v enem odmerku. Ponovna uporaba morda ne bo zagotovila zahtevanih higienskih pogojev in navedene učinkovitosti. Ne presezite priporočenega odmerka. Izdelek naj se uporablja pred vstavljanjem globul in/ali vaginalnih svečk in podobnih zdravil ter lokalnih kontraceptivov. Izdelka ne uporabite v primeru preobčutljivosti na sestavine. V primeru neželenih učinkov prenehajte uporabljati, posvetujte se z zdravnikom in obvestite proizvajalca. Če so simptomi še vedno prisotni tudi po zaključku zdravljenja, se posvetujte z zdravnikom. Če pride raztopina v stik z očmi, jih temeljito izperite z vodo. Shranjujte nedosegljivo otrokom. Hranite v hladnem in suhem prostoru in zaščiteno pred svetlobo. Odstranite na odgovoren način.

Sestavine:
Aqua, Glycerin, PEG-8, Polysorbate 20, Chlorhexidine Digluconate (0,2%), PEG-7 Glyceryl Cocoate, Calendula officinalis Flower Extract, Equisetum arvense Leaf Extract, Centaurea cyanus Flower Extract, Propylene Glycol, Lysine.

Neto količina:
140 ml x 5 odmerkov

Proizvajalec:
Istituto Ganassini di Richere Biochimiche, Milano, Italija.

Dobavitelj:
Pharmagea d.o.o., Vodovodna cesta 91, 1000 Ljubljana, Slovenija

Lastnosti

Simptom vnetje
Uporaba nožnica
Oblika raztopina
Mestouporabe nožnica
Vrsta izdelka Medicinski pripomoček

Velikost pisave

Reset Zoom
Ali uporabite funkcijo brskalnika:
Ctrl + + / Ctrl + - / Ctrl + 0