Prva stran - POIŠČITE IZDELEK
-0%

Daleron 500 mg, 20 tablet Nazaj

Daleron 3837000111033 034487 034487
Šifra SKU: 034487
Daleron 500 mg, 20 tablet
InStock
Na zalogi
3,93 €
-0%
3,93 €

Opozorilo

Največja dovoljena količina za ta izdelek je 3.

Pred uporabo natančno preberite navodila! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Tablete Daleron vsebujejo paracetamol, ki zavira sintezo prostaglandinov v osrednjem živčevju in zato deluje protibolečinsko ter protivročinsko. Deluje le blago protivnetno. Povzroča manj neželenih učinkov v prebavilih. Proti vročini in bolečinam.

Podrobnosti izdelka

Kaj je zdravilo Daleron  in zakaj ga uporabljamo:
Tablete Daleron vsebujejo paracetamol, ki zavira sintezo prostaglandinov v osrednjem živčevju in zato deluje protibolečinsko ter protivročinsko. Deluje le blago protivnetno. Povzroča manj neželenih učinkov v prebavilih.  

S tabletami Daleron lajšamo blage do zmerne bolečine: glavobol, zobobol, bolečine ob menstruaciji, mišične in revmatske bolečine, bolečine po poškodbah ter bolečine po zdravniških in zobozdravniških posegih. Pri prehladnih in gripoznih obolenjih tablete Daleron blažijo bolečine v mišicah in sklepih ter znižujejo povišano telesno temperaturo, ki spremlja različne bakterijske in virusne okužbe.

Zdravilo Daleron skupaj s hrano, pijačo in alkoholom:
Med zdravljenjem s paracetamolom ne pijte alkoholnih pijač.

Nosečnost, dojenje in plodnost:
Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Predklinične raziskave pri živalih niso pokazale neželenih učinkov na nosečnost in razvoj plodu. Kljub temu tveganja ni mogoče povsem izključiti. Med nosečnostjo in dojenjem jemljite zdravilo po priporočilu zdravnika in čim krajši čas, po možnosti samo posamezne odmerke.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev:
Zdravilo Daleron nima vpliva na sposobnost vožnje in upravljanja s stroji.

Zdravilo Daleron vsebuje formaldehid:
Formaldehid lahko povzroči želodčne motnje in drisko.

Kako jemati zdravilo Daleron:
Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom ali medicinsko sestro.

Odrasli in otroci, stari 6 let in več:
Priporočeni odmerek za odrasle in otroke, stare več kot 12 let, je 1 do 2 tableti, za otroke, stare od 6 do 12 let, pa ½ tablete do 1 tableta. Odmerek lahko ponovite do 4-krat na dan. Presledek med posameznimi odmerki naj bo vsaj 4 ure. V 24 urah smete vzeti največ 8 tablet, otroci, stari od 6 do 12 let, pa največ 4 tablete. Tableta se lahko deli na enaka odmerka. Tableto pogoltnite s tekočino. Priporočenih odmerkov ne smete prekoračiti. Za odrasle je trajanje samozdravljenja pri lajšanju bolečine največ sedem (7) dni, za zniževanje povišane telesne temperature pa tri (3) dni. Za otroke stare od 6 do 12 let pa je trajanje samozdravljenja pri lajšanju bolečine največ pet (5) dni, pri zniževanju povišane telesne temperature pa tri (3) dni.

Otroci, mlajši od 6 let:
Zdravila ne dajemo otrokom, mlajšim od 6 let.Suspenzija Daleron vsebuje paracetamol v odmerkih, ki so primerni za otroke, mlajše od 6 let.

Bolniki z zmanjšanim delovanjem ledvic:
Zdravilo dajemo previdno bolnikom z zmanjšanim delovanjem ledvic. Bolniki s hudo ledvično okvaro zdravila ne smejo jemati.

Bolniki z okvaro jeter:
Zdravilo dajemo previdno bolnikom z motnjami v delovanju jeter. Bolniki s hudo jetrno okvaro zdravila ne smejo jemati.

Starejši:
Starejšim odmerka ni treba prilagajati.

Če menite, da je učinek zdravila Daleron premočan ali prešibak, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Kaj vsebuje zdravilo Daleron:

  • Zdravilna učinkovina je paracetamol. Ena tableta vsebuje 500mg paracetamola.
  • Druge sestavine zdravila(pomožne snovi) so koruzni škrob, povidon, smukec (E553b), brezvodni koloidni silicijev dioksid (E551), magnezijev stearat (E572), formaldehid kazein in kalijev sorbat (E202). Glejte poglavje 2 "Zdravilo Daleron vsebujeformaldehid".


Neto količina:
20 tablet

Imetnik dovoljenja za promet z zdravili in izdelovalec:
KRKA, tovarna zdravil, d.d., Novo mesto, Šmarješka cesta 6, 8501 Novo mesto, Slovenija

Lastnosti

Simptom menstrualni krči, zobobol, glavobol, bolečine v mišicah
Uporaba glava
Oblika tablete
Mestouporabe glava
Vrsta izdelka Zdravilo

Velikost pisave

Reset Zoom
Ali uporabite funkcijo brskalnika:
Ctrl + + / Ctrl + - / Ctrl + 0