Prva stran - POIŠČITE IZDELEK

TONIMER lab PANTHEXYL BABY 800, hipertonično pršilo za nos, 100 ml Nazaj

Ganassini 541095 541095 541095
Šifra SKU: 541095
TONIMER lab PANTHEXYL BABY 800, hipertonično pršilo za nos, 100 ml
Izdelka trenutno ni na zalogi.
OutOfStock
11,52 €
-0%
11,52 €

Sterilna hipertonična raztopina morske vode s ksilitolom (800mOsm), ki odstrani in utekočini sluzi v nosnih poteh. Vsebnost naravnega ksilitola daje pršilu številne učinkovitosti in prednosti pred ostalimi nosnimi pršili. Z osmoso zmanjšuje nabreklost nosnih poti in deluje protibakterijsko (zmanjša bakterijsko sposobnost vezave na sluznico) in stimulira obrambno dejavnost nosnih celic. To je zelo pomembno za podporo zdravljenju in preprečevanju nastanka vnetja srednjega ušesa. Dolgoročna uporaba tudi zmanjša pojavnost ponavljajočih se vnetij srednjega ušesa in sinusov. Primeren je za uporabo od 0 mesecev dalje.

Podrobnosti izdelka

Sterilna hipertonična raztopina morske vode s ksilitolom (800mOsm),  ki odstrani in utekočini sluzi v nosnih poteh. Namenjena je novorojenčkom, dojenčkom in otrokom do 3 let, ob prvih simptomih prehlada (rinofaringitisa) ter sinusitisa, kot preventiva pri vnetju srednjega ušesa ter za uporabo po operaciji sinusov.

Obogatena je tudi s pantenolom, čisti, ščiti, blaži, vlaži in pomirja sluznico ter izboljšuje dihanje. 

Izpiranje s hipertonično raztopino morske vode s ksilitolom bo povzročilo osmozno pomikanje tekočine od vnetega predela proti hipertonični raztopini. Rezultat osmoze je zmanjšanje nabreklosti sluznice, kar odpravlja  težave z dihanjem.

Ksilitol uspešno preprečuje vezavo na nosno sluznico bakterijam, ki so najpogostejše povzročiteljice vnetja srednjega ušesa (otitis media) in akutnega ali kroničnega rinosinusitisa.

Zaradi odsotnosti neželjenih učinkov, se Tonimer Panthexyl Baby lahko uporablja dalj časa, še posebno kot preventiva pri ponavljajočem se vnetju srednjega ušesa.

Poleg tega kombinacija hipertonične rastopine  morske vode s ksilitolom in pantenolom izboljšuje regeneracijo nosne sluznice in krepi lokalno obrambo.

Dnevna uporaba pršila za nos s ksilitolom telesu pomaga, da "spere" stran bakterije, ki lahko povzročijo okužbe, prisotnost pantenola pa zagotavlja boljšo hidracijo in blagodejno vpliva na razdraženo sluznico. 

Pršilo je v obliki blage meglice.

Indikacije:

 • navadni nahod,
 • vnetje nosne sluznice in žrela (rinofaringitis),
 • preprečevanje akutnega vnetja srednjega ušesa,
 • alergijski rinitis,
 • akutni in kronični rinosinusitis
 • pooperativno zdravljenje sinusov. 


Uporaba:

 1. Po odstranitvi zaščitnega pokrovčka lahko otroci, ki so sposobni samostojne uporabe pršila, Tonimer uporabljajo v kateremkoli položaju. Najbolje je, da se nagnete nad umivalnik, glava naj bo nagnjena postrani. Pršilni nastavek vstavite v nosnico, ki je v višjem položaju in pritisnite na pršilnik. Pritisk na traja vsaj 5 sekund. Postopek ponovite z drugo nosnico.
 2. Pri dojenčkih in otrocih, ki potrebujejo pomoč odraslega:  dojenčka ali majhnega otroka položite na bok, vstavite pršilni nastavek v zgornjo nosnico in pritisnite na pršilnik. Pritisk naj traja vsaj 5 sekund. Nato otroka položite na drugi bok in postopek ponovite.
 3. Nastavek pršilnika po vsaki uporabi obrišite in posušite ter pršilo ponovno zaprite z zaščitnim pokrovčkom.

Pogostost uporabe:

 • 1-2x dnevno pri dojenčkih med  0 in 3. mesecem starosti, 15 dni ali po nasvetu zdravnika;
 • 3-4x dnevno pri dojenčkih in otrocih, starejših od 3 mesece, 15 dni ali po nasvetu zdravnika.


Sestavine:
voda, ksilitol, pantenol, morska voda, mlečna kislina. Brez konzervansov.

Opozorilo:
V primeru preobčutljivosti na sestavine ne uporabljajte izdelka. V primeru neželenih učinkov prenehajte z uporabo in se posvetujte z zdravnikom.

Pozor:
Posoda je pod tlakom: lahko eksplodira pri segrevanju. Hraniti ločeno od vročine, vročih površin, isker, odprtega ognja in drugih virov vžiga. Kajenje prepovedano. Ne preluknjajte ali sežigajte je niti, ko je prazna. Zaščititi pred sončno svetlobo. Ne izpostavljati temperaturam nad 50°C/122°F. Shranjujte nedosegljivo otrokom. Izdelka ne uporabljajte drugače, kot je tu navedeno.

Neto količina:
100 ml

Proizvajalec:
Istituto Ganassini di Ricerche Biochimiche, Milano, Italija.

Dobavitelj:
Pharmagea d.o.o., Vodovodna cesta 91, 1000 Ljubljana, Slovenija

Lastnosti

Simptom prehlad, okužba
Uporaba nos
Vsebnost dekspantenol
Oblika pršilo, aerosol
Mestouporabe nos
Vrsta izdelka Medicinski pripomoček

Velikost pisave

Reset Zoom
Ali uporabite funkcijo brskalnika:
Ctrl + + / Ctrl + - / Ctrl + 0