Prva stran - POIŠČITE IZDELEK

Canifug 10 mg/ml, dermalno pršilo, 30 ml*** Nazaj

Dr Wolff 3837000022117 023450 023450
Šifra SKU: 023450
Canifug 10 mg/ml, dermalno pršilo, 30 ml***
Izdelka trenutno ni na zalogi.
OutOfStock
6,18 €
-0%
6,18 €

Pred uporabo natančno preberite navodila! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Zdravilo Canifug vsebuje zdravilno učinkovino klotrimazol. Zdravilo Canifug uporabljamo za zdravljenje glivičnih okužb kože (mikoze), ki jih povzročajo dermatofiti, kvasovke iz rodu Candida, plesni in drugi organizmi, kot na primer Malassezia furfur.

Podrobnosti izdelka

 

 

Zdravilo Canifug vsebuje zdravilno učinkovino klotrimazol. Zdravilo Canifug uporabljamo za zdravljenje glivičnih okužb kože (mikoze), ki jih povzročajo dermatofiti, kvasovke iz rodu Candida, plesni in drugi organizmi, kot na primer Malassezia furfur.

Te okužbe se pojavijo kot glivične okužbe na stopalih in v kožnih pregibih, kot površinske okužbe kože s kvasovkami, kot pitryasis versicolor (stanje kože, kjer se pojavijo ostro omejene lise, ki se drobno luščijo. Najpogosteje so rjavkaste na svetli koži in belkaste na porjaveli koži.)

Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 3 dneh, se posvetujte z zdravnikom.

Navodilo za uporabo:
Na prizadeta območja kože 2–3 krat dnevno razpršite tanko plast zdravila Canifug. To naredite tako, da razpršilno šobo pritisnite 1–2 krat. Zaradi izjemne učinkovitosti zdravila Canifug je enkraten nanos dovolj tudi na večjih obolelih površinah. Pred uporabo zdravila Canifug nekajkrat pritisnite na razpršilno šobo, da zagotovite enakomeren odmerek. Zdravilo Canifug je zatem pripravljeno za takojšnjo uporabo. Zdravilo Canifug razpršite na prizadete dele kože in jo s prsti nežno vtrite. Zdravilo Canifug razpršite na kožo z razdalje 10–30 cm.

Za uspešno zdravljenje je pomembna redna uporaba skozi dovolj dolgo obdobje. Začetek delovanja se pokaže v 2 do 3 dneh, učinkovina pa deluje na koži do12 ur. Trajanje zdravljenja je odvisno od obsega in mesta okužbe. Za popolno ozdravitev je potrebno zdravljenje nadaljevati tudi ko znaki okužbe izginejo. Zdravljenje mora potekati vsaj 4 tedne.

Pitryasis versicolor se večinoma pozdravi v 1 do 3 tednih. Pri glivičnih obolenjih stopal je kljub hitremu subjektivnemu izboljšanju potrebno nadaljevati zdravljenje vsaj 2 tedna zatem, ko izginejo vsi zunanji znaki okužbe. Tako preprečimo ponoven pojav bolezenskih znakov. Predvsem pa pazite, da po vsakem umivanju nog, predele med prsti temeljito osušite. Omenjeni ukrep na splošno preprečuje glivične okužbe stopal.

Opozorila:

  • Ne uporabljajte zdravila Canifug, če ste alergični na klotrimazol ali katero koli sestavino tega zdravila.
  • Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom!
  • Shranjujte pri temperaturi do 25°C.
  • Shranjujte v originalni ovojnini za zagotovitev zaščite pred svetlobo.


Sestava:
Zdravilna učinkovina je klotrimazol. 1 ml raztopine vsebuje 10 mg klotrimazola. Z enim odmerkom prejmete 0,9 mg klotrimazola.

Druge sestavine zdravila so: 
izopropilalkohol, propilenglikol(E 1520), makrogol 400.

Neto količina:
30 ml

Dobavitelj:
Salus promet s Farmacevtskimi, medicinskimi in drugimi proizvodi, d.d., Litostrojska Cesta 46, 1000 Ljubljana, Slovenija

Proizvajalec:
DR. AUGUST WOLFF GMBH & CO. KG - ARZNEIMITTEL Sudbrackstraße 56 33611 Bielefeld, Nemčija

Lastnosti

Simptom srbenje, okužba, glivice
Uporaba koža, noge, nohti, roke, stopala
Vsebnost antimikotik
Oblika pršilo, raztopina
Mestouporabe koža, roke, nohti, stopala, noge
Vrsta izdelka Zdravilo

Velikost pisave

Reset Zoom
Ali uporabite funkcijo brskalnika:
Ctrl + + / Ctrl + - / Ctrl + 0