Prva stran - POIŠČITE IZDELEK

Octenisan MD nazalni gel, 6 ml Nazaj

Schulke 503992 503992 503992
Šifra SKU: 503992
Octenisan MD nazalni gel, 6 ml
Izdelka trenutno ni na zalogi.
OutOfStock
11,96 €
-0%
11,96 €

Octenisan MD nazalni gel je gel na vodni osnovi, ki se uporablja za vlaženje, čiščenje in dekontaminacijo nosnega preddvora ter podporno zdravljenje ran nosnega epitela.

Podrobnosti izdelka

Hidrofilne lastnosti Octenisan MD nazalnega gela na vodni osnovi, zagotavljajo zadostno vlaženje nosnega preddvora. Vlažilni učinek spodbuja ugodno fiziološko okolje, ki preprečuje razrast bakterij, Ponovna vzpostavitev fiziološke funkcije varovanja in čiščenja prispeva k učinkovitemu odstranjevanju večkratno odpornih bakterij. Z intenzivnim vlaženjem ran nosnega epitela poskrbimo za njihovo optimalno celjenje. Epitelne celice morajo namreč v procesu zdravljenja imeti sposobnost razmnoževanja in selitve, kar najlažje dosežemo, če je okolje rane navlaženo.

Izdelek je medicinski pripomoček.

Navodilo za uporabo:
Razen če ni drugače določeno, uporabljajte octenisan MD nazalni gel po potrebi do dvakrat na dan. Octenisan md nazalni gel uporabljajte le v nosnem preddvoru. Nanesite gel v zadostni količini npr. z vatirano palčko na sprednji del nosnega preddvora, tako da je površina popolnoma prekrita. Potem, ko octenisan md nazalni gel nanesete v nosnico, jo zaprite in s pritiskom masirajte s palcem in kazalcem. S tem gel enakomerno razporedite. Če je potrebno, nos pred uporabo gela temeljito očistite z vlažno bombažno krpico. Prekomeren nanos gela odstranite z vato. Prepričajte se, da vlažen film ostane. Izognite se neposrednemu stiku s tubo, da preprečite onesnaženje z mikrobi.

Neto količina:
5 ml

Sestava:
Prečiščena voda, propilen glikol, hidroksietil celuloza, oktenidinijev diklorid.

Opozorilo:
Octenisan MD nazalnega gela ne smete uporabljati, če ste alergični ali če obstaja sum alergije na katero koli sestavino. Če ste v dvomih, se posvetujte s svojim zdravnikom. Ni primerno za otroke, mlajše od 1 leta. Izdelka brez zdravniškega nadzora ne uporabljajte več kot dva tedna brez prekinitve. Izdelka ne smete uporabljati na hrustancu, očeh ali v ušesu, da preprečite morebitne poškodbe tkiva.

Ne nanašajte pregloboko v nos.

Ne uporabljajte za infundiranje ali injiciranje! Ne pogoltnite. Ne uporabljajte, če je tuba poškodovana.

Ne uporabljajte v kombinaciji s čistilnimi mili, mazili, olji, encimi in podobnimi izdelki, saj to lahko vpliva na stabilnost izdelka. Ne uporabljajte v kombinaciji s PVP jodom, saj to lahko povzroči razbarvanje in poslabša antiseptični učinek PVP joda.

Rok uporabnosti:
Po odprtju je izdelek uporaben še 6 mesecev.

Pogoji shranjevanja: Shranjujte med -5°C in 25°C, zaščiteno pred sončno svetlobo. Po vsaki uporabi tubo zaprite. Pri uporabi namenjeni odstranitvi večkratno odpornih bakterij morate izdelek po koncu zdravljenja zavreči. Shranjujte nedosegljivo otrokom!

Proizvajalec: Schülke&Mayr GmbH, Nemčija

OPH Oktal Pharma d.o.o., Pot k sejmišču 26a, 1231 Ljubljana Črnuče, Slovenija

Lastnosti

Simptom vlaženje, rane
Uporaba nos, nosna sluznica
Oblika gel
Mestouporabe nosna sluznica, nos
Vrsta izdelka Medicinski pripomoček

Velikost pisave

Reset Zoom
Ali uporabite funkcijo brskalnika:
Ctrl + + / Ctrl + - / Ctrl + 0