Vichy Capital Soleil

Vichy Capital Soleil

Koža je v poletnih mesecih najbolj izpostavljena soncu, kar lahko privede do različnih negativnih posledic: od pordelosti, pekočih občutkov in luščenja do resnejših in dolgotrajnejših stanj, kot so opekline, pospešeno staranje, nastanek gub in izguba elastičnosti. Sonce povzroči tudi oslabitev normalnega imunskega odziva, neke vrste imunosupresijo, zaradi česar je organizem bolj dovzeten za različne okužbe in bolezni, pa tudi za razvoj malignega melanoma.                                                                               

Kaj so UV-žarki in kako nas SPF ščiti pred njimi?

Poleg tega, da sonce pozitivno vpliva na razpoloženje in prispeva k sintezi vitamina D, ima lahko tudi negativne učinke na naše zdravje, ki nastanejo kot posledica UV-sevanja. Obstajajo tri vrste UV-žarkov: UVA, UVB in UVC. Vendar nas zanimata le prvi dve, saj UVC-žarki ne sežejo v atmosfero in zato ne vplivajo na naše telo. UVB-žarki so odgovorni za porjavitev kože in zagorelost, lahko pa povzročijo tudi opekline. UVA-žarki so bolj škodljivi, ker prodrejo globlje v povrhnjico kože, pospešijo njeno staranje, spodbudijo razvoj alergij in intoleranco na sonce ter povzročajo motnje pigmentacije.

Zaščitni faktor oz. Sun Protection Factor (SPF) se nanaša na časovno obdobje, v katerem vas določeni izdelek ščiti pred sončnimi žarki in s tem preprečuje pojav rdečine na koži. Če uporabljate zaščito s faktorjem SPF 30, pomeni, da boste zaščiteni 30-krat dlje kot kadar ste nezaščiteni. SPF 50 pomeni, da ste lahko UV sevanju izpostavljeni 50-krat dlje, preden boste dobili sončne opekline. Toda ne glede na raven zaščite je treba nanos izdelka ponoviti vsaki dve uri, pa tudi takoj po kopanju, brisanju z brisačo ali potenju.

Celovita zaščita in nega kože z Vichyjem

Vichy vedno naredi korak več pri razvoju formul, ki zagotavljajo celovito nego in predstavljajo idealno vsakodnevno zaščito z nadvse lahkimi teksturami. Po drugi strani pa vedno najde najboljše rešitve za boj proti staranju z zaščitnim faktorjem ter na področju idealne zaščite občutljive kože pred hiperpigmentacijskimi spremembami.

Veliko vlogo sonca pri nastanku gub in pospešenem staranju potrjuje tudi dr. Milobratovićeva. Ob tej priložnosti je povedala: »Če kdo čuti potrebo po izpostavljanju soncu, mora pri tem uporabiti kremo za zaščito pred soncem, ki mora imeti zaščitni faktor vsaj 30, pa tudi širok spekter zaščite. Priporočljivo je tudi nošenje klobuka, sončnih očal in zaščitnih oblačil

16 Izdelkov

16 Izdelkov

Show More Products