slike so simbolične

Vse fotografije izdelka

Plivamed 500 mg/30 mg/60 mg, šumeče tablete z okusom limone, 10 tablet

Vrsta izdelka: Zdravilo
Cena: 5,91 €
Kratek opis:
Zdravilo Plivamed lahko začasno ublaži simptome prehlada ali gripe: zvišano telesno temperaturo, zamašen nos, nahod, bolečine v sinusih, glavobol in bolečine v mišicah.
Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
Cena: 5,91 €

Opis izdelka

paracetamolum/pseudoephedrini hydrochloridum/acidum ascorbicum

Kaj je zdravilo in za kaj ga uporabljamo

Zdravilo Plivamed vsebuje tri zdravilne učinkovine: paracetamol − deluje proti bolečinam in zvišani telesni temperaturi, psevdoefedrin − zmanjšuje povečano prekrvavljenost in otekline nosne in sinusne sluznice in vitamin C (askorbinsko kislino) − zadovoljuje potrebe po tem vitaminu pri prehladu in gripi.

Zdravilo Plivamed lahko začasno ublaži simptome prehlada ali gripe: zvišano telesno temperaturo, zamašen nos, nahod, bolečine v sinusih, glavobol, bolečine v žrelu in bolečine v mišicah.

Kaj morate vedeti, preden boste vzeli zdravilo Plivamed

Ne jemljite zdravila Plivamed:

Opozorila in previdnostni ukrepi

Druga zdravila in zdravilo Plivamed 

Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta.

Zdravilo Plivamed skupaj s hrano in pijačo
Zdravilo Plivamed lahko jemljete ne glede na obroke hrane.

Nosečnost in dojenje
Zdravila Plivamed se med nosečnostjo in obdobjem dojenja brez posveta z zdravnikom ne sme uporabljati. Posvetujte se z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete katero koli zdravilo

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Med vožnjo in upravljanjem s stroji je potrebna previdnost, saj lahko paracetamol in psevdoefedrin povzročita vrtoglavico. Če se le-ta pojavi, se je potrebno izogibati vožnji in delu s stroji.

Zdravilo Plivamed vsebuje natrij, fenilalanin, laktozo, saharozo in sorbitol
To zdravilo vsebuje 18,5 mmol (ali 425 mg) natrija na odmerek. To morajo upoštevati bolniki, ki so na dieti z nadzorovanim vnosom natrija. Zdravilo Plivamed vsebuje vir fenilalanina. Lahko škoduje ljudem s fenilketonurijo. Zdravilo Plivamed vsebuje laktozo, saharozo in sorbitol. Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom.

Kako jemati zdravilo Plivamed

Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Odmerjanje in način uporabe
Eno ali dve šumeči tableti je treba raztopiti v kozarcu vode in popiti sveže pripravljeno
raztopino

Odrasli in otroci, stari več kot 12 let: vzamite 1 do 2 šumeči tableti na vsakih 6 ur – po potrebi, dokler simptomi ne začnejo izginjati; največji dnevni odmerek je 8 šumečih tablet.

Največja količina paracetamola v enem odmerku za odrasle in mladostnike je 1 g (1000 mg) in 4 g (4000 mg) na dan.

Največja dnevna količina psevdoefedrina za odrasle in mladostnike je 240 mg. Zdravilo Plivamed se za samozdravljenje ne sme uporabljati več kot sedem dni zapored. Če se bolezensko stanje ne izboljša ali če imate poleg drugih simptomov tudi zvišano telesno temperaturo, ki traja več kot tri dni, se morate posvetovati z zdravnikom.

Pliva Dobavitelj: Pliva Ljubljana d.o.o., Pot k sejmišču 35, 1231 Ljubljana-Črnuče, Slovenija, e-mail: info@tevasi.si Proizvajalec: PLIVA HRVATSKA d.o.o. Prilaz baruna Filipovića 25 10000 Zagreb, Hrvaška, e-mail: info@pliva.hr

Dodatne informacije

Neto količina 1 g
Blagovna znamka Pliva
Vsebuje analgetik, vitamin C, vitamini
Mesto uporabe glava, mišice, nos, sinusi, sluznica, žrelo
Oblika šumeče tablete