slike so simbolične

Vse fotografije izdelka

Panadol Extra, 12 filmsko obloženih tablet

Vrsta izdelka: Zdravilo
Cena: 5,69 €
Kratek opis:

Blaži glavobol, migreno, bolečine v hrbtu, zobobol, revmatske bolečine, bolečine v mišicah, nevralgijo in bolečine ob menstruaciji.

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Cena: 5,69 €

Opis izdelka

Blaži glavobol, migreno, bolečine v hrbtu, zobobol, revmatske bolečine, bolečine v mišicah, nevralgijo in bolečine ob menstruaciji. Izboljša počutje med prehladom, gripo in vnetjem grla ter znižuje povišano telesno temperaturo.

Zdravilo Panadol Extra vsebuje kombinacijo dveh učinkovin: paracetamol, ki je analgetik (blaži bolečine) in antipiretik (znižuje povišano telesno temperaturo) ter kofein, ki dodatno poveča učinke paracetamola.

Navodila za uporabo:
Tableto pogoltnite z zadostno količino tekočine, npr. s kozarcem vode, čaja ali sadnega soka. 

Odrasli (tudi starejši) ter otroci, starejši od 12 let:
Vzemite 1 do 2 tableti vsakih 4 do 6 ur. Zdravila ne smete jemati pogosteje kot vsake 4 ure. Posamezni odmerek ne sme biti večji kot 2 tableti. Največji dnevni odmerek je 8 tablet (4.000 mg paracetamola in 520 mg kofeina).

Uporaba pri otrocih, mlajših od 12 let:
Zdravila Panadol Extra ni priporočljivo dajati otrokom, mlajšim od 12 let.

Trajanje zdravljenja:
Zdravilo Panadol Extra jemljite za zniževanje povišane telesne temperature največ 3 dni, za lajšanje bolečin pa največ 10 dni. Če se znaki vaše bolezni v tem času ne izboljšajo, morate obiskati zdravnika. Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, če menite, da je učinek zdravila premočan ali prešibak.

Sestavine:
Zdravilni učinkovini sta paracetamol in kofein. Ena filmsko obložena tableta vsebuje 500 mg paracetamola in 65 mg kofeina. Pomožne snovi so koruzni škrob, predgelirani škrob, povidon, kalijev sorbat (E202), smukec (E553b), stearinska kislina, premreženi natrijev karmelozat, hipromeloza (E464), triacetin (E1518).

Pakiranje:
12 filmsko obloženih tablet

Imetnik dovoljenja za promet z zdravilom:
GSK d.o.o., Ljubljana, Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana

Izdelovalec:
GlaxoSmithKline Dungarvan Ltd., Dungarvan, Irska

Dodatne informacije

Vsebuje kofein, paracetamol
Oblika tablete