LEKARNE MARIBOR že 16 leto s prireditvijo »Zdravje v vsak dom«

LEKARNE MARIBOR - Naš nasvet za vaše zdravje!

Lekarne Maribor smo v soboto 8. junija, na Glavnem trgu v Mariboru letos, že 16. leto zapored izpeljale prireditev »Zdravje v vsak dom«.

»Zdravje v vsak dom« se odvija v čast priznanemu magistru farmacije Francu Minařiku, ki se je rodil 9. junija leta 1887.

Obiskovalci prireditve so bili s strani lekarniških farmacevtov deležni številnih koristnih informacij o pravilni in varni rabi zdravil kot tudi o preventivi in zdravem načinu življenja.

Tudi letos so bile zelo dobro obiskane brezplačne meritve  glukoze v krvi, krvnega tlaka, pregledi kože, venskega pretoka, ipd.

Na številnih stojnicah so se predstavili poslovni partnerji Lekarn Maribor z izdelki za preventivo in podporo zdravja, ki so uporabnikom na voljo v lekarniških enotah Lekarn Maribor.

V okviru prireditve je bila prava paša za oči stojnica z zdravilnimi rastlinami. Obiskovalci so si lahko v živo ogledali številne zdravilne rastline, je jih dotaknili, jih poduhali ter se podučili o ugodnih učinkih na naše zdravje s strani poznavalke tega področja iz Lekarn Maribor.

Na prireditvi se je predstavil tudi program Svit katerega naloga je zagotoviti kvaliteten presejalni program za zgodnje odkrivanje predrakavih sprememb in raka na debelem črevesu in danki za prebivalce Republike Slovenije v ciljni starostni skupini.
Obiskovalci so se lahko sprehodili po napihljivem modelu debelega črevesa in si ogledali kako izgledajo polipi in spremembe na sluznici debelega črevesa.

V okviru prireditve so Lekarne Maribor ponovno delovale dobrodelno.

  • Lekarne Maribor in Farmadent že vrsto let prispevamo sredstva za letovanje otrok iz socialno ogroženih družin. Simbolični ček je s strani direktorja Lekarn Maribor, Albina Turka in direktorice Farmadenta dr. Jerneje Kastelic, v imenu Zveze Prijateljev Mladine Maribor prevzel prim. asist. mag. Martin Bigec, dr. med., specialist pediatrije.

Na prireditvi so Lekarne Maribor poskrbele tudi za animacijo otrok in drobna presenečenja za obiskovalce.

Velikost pisave

Reset Zoom
Ali uporabite funkcijo brskalnika:
Ctrl + + / Ctrl + - / Ctrl + 0