slike so simbolične

Vse fotografije izdelka

Novalac 1, začetno mleko za dojenčke, 800 g

Vrsta izdelka: Živilo za posebne skupine
Cena: 17,65 €
Kratek opis:

Novalac 1 začetno mleko za dojenčke od rojstva do 6. meseca starosti, če jih matere ne dojijo ali jih dojijo le delno.

POMEMBNO OBVESTILO
Materino mleko je najboljša hrana za dojenčka. Mleko se uporablja samo po nasvetu strokovnjakov s področja medicine, farmacije ali prehrane oziroma druge strokovne osebe, ki je odgovorna za skrb matere in otroka.
Cena: 17,65 €

Opis izdelka

Novalac 1 začetno mleko  je najboljša izbira za dojenčke od rojstva do 6. meseca starosti, če jih matere ne dojijo ali jih dojijo le delno.

Univerzalno mleko Novalac 1 zadovolji vse prehranske zahteve dojenčka do 6. meseca starosti.

Vsebuje vse beljakovine, maščobe, ogljikove hidrate, aminokisline, vitamine in minerale, ki jih dojenček potrebuje za zdrav razvoj in rast.

800 g pakiranje je sedaj na voljo v rebrasti pločevinki in z NOVO SESTAVO.

NOVA SESTAVA:
Sestava mlečne formule Novalac 1, 800g se je spremenila: dodana je omega-3 maščobna kislina DHA in prilagojena je vsebnost nekaterih vitaminov in mineralov. Mleko Novalac sedaj vsebuje še več vitaminov D, K, B1, B2, B6 in folata. Nove mlečne formule so tako še bolj prilagojene potrebam dojenčkov. Kot starši boste spremembe v sestavi lahko opazili tako, da bo mleko v prahu imelo rahlo drugačno barvo, teksturo, vonj ali okus. Prav tako se bo mleko lahko nekoliko drugače raztapljalo ali penilo ob pripravi. Naj vas pomirimo, to je povsem normalno in nikakor ne vpliva na varnost ali kakovost izdelka. Verjamemo, da se bo tudi vaš dojenček na obogaten okus hitro privadil. Za dodatne informacije smo vam na voljo na info@novalac.si.

Novalac 1 je del obsežne skupine izdelkov,  posebej prilagojenih dojenčkom s skrbno izbranimi sestavinami in kontrolirano kakovostjo. Po dopolnjenem 6. mesecu starosti svetujemo prehod na Novalac 2 nadaljevalno mleko.

Hranilna vrednost:

SestavinaUnitNova sestava (/100 g)
     
Energijska vrednost kcal 503
Maščobe g 25,5
  Nasičene maščobe g 11,7
  Linolna kislina g 4,5
  α-linolenska kislina mg 405
  DHA mg 120
  ARA mg 30
Ogljikovi hidrati g 58,9
  Sladkorji g 41
Beljakovine g 10,4
Vitamini    
A mcg RE 440
D mcg RE 11,2
E mg alfa-TE 8,7
K mcg 60
C mg 60
B1 (Tiamin) mcg 800
B2 (Riboflavin) mcg 1200
B3 (Niacin) mcg 4,5
Pantotenska kislina mcg 5
B6 mcg 500
B7 (Biotin) mcg 18
Folna kislina/folati mcg 220
B12 mcg 1,5
Minerali    
Natrij mg 165
Kalij mg 525
Klorid mg 400
Kalcij mg 380
Fosfor mg 240
Magnezij mg 45
Železo mg 4
Cink mg 3,3
Baker mcg 380
Mangan mcg 45
Fluorid mcg <450
Selen mcg 22
Jod mcg 95
Holin mg 170
Inozitol mg 80
Tavrin mg 40
L-karnitin mg 20


Navodila za uporabo:

  • Pred vsako pripravo obroka si umijte roke.
  • Stekleničko in pokrovček z dudo prekuhajte v vodi. Vre naj vsaj 5 minut
  • Vodo za pripravo obroka zavrite v pokritem lončku. Vre naj vsaj 5 minut.
  • Vodo v lončku ohladite na 40 °C in jo prelijte v stekleničko.
  • V stekleničko s priloženo merico vsujte predpisano število meric.
  • Stekleničko zaprite in dobro pretresite, da se prašek popolnoma raztopi.
  • Pripravljen obrok ohladite do mlačnega (37 °C), oz. dokler na koži ne čutite ne toplo ne hladno.

 
Kako pripraviti nadomestno mleko za dojenčka?

Do vrha napolnjena in do roba poravnana priložena merica vsebuje 4,3 g mleka Novalac 1. Eno merico raztopite v 30 ml vode.

Opozorila:
Materino mleko je najboljša hrana za dojenčke. Mleko Novalac se uporablja samo po nasvetu strokovnjakov s področja medicine, prehrane, farmacije ali druge strokovne osebe, ki je odgovorna za skrb matere in otroka. Posebna pozornost pri uporabi Novalac mleka je potrebna pri dojenčkih z oslabljenim imunskim odzivom, nedonošenčkih ali novorojenčkih z majhno porodno težo ter pri alergijskih reakcijah na mlečne beljakovine. Nepravilna priprava ali shranjevanje lahko pomenita tveganje za zdravje. Pri hranjenju po steklenički poskrbite, da stik med mlekom in zobmi vašega otroka ni predolg ali pogost, ker to povečuje možnost za nastanek kariesa. Vedno umijte zobe svojega otroka po zadnjem nočnem obroku.

Vedno pripravite svež obrok. Hranite na suhem in hladnem mestu, zaščiteno pred svetlobo. Izdelek je uporaben najmanj do datuma, odtisnjenega na dnu pločevinke. Po prvem odprtju pločevinke morate vsebino porabiti v treh tednih. Po vsaki uporabi pločevinko dobro zaprite. Ne shranjujte nepopitega obroka. Ostanek zavrzite.

Glavna sestavina:
Mleko

Sestavine:
Laktoza, rastlinska olja (palmovo, sojino, kokosovo), maltodekstrini, posneto mleko, mlečne beljakovine, ribje olje (DHA) (mleko), dikalijev fosfat, emulgator (sojin lecitin), magnezijev sulfat, trikalijev citrat, kalcijev klorid, natrijev klorid, holin klorid, vitamini (natrijev askorbat, askorbinska kislina, kalcijev D-pantotenat, nikotinamid, DL-alfa-tokoferil acetat, tiaminijev hidroklorid, retinilacetat,  riboflavin, piridoksinijev hidroklorid, folna kislina, fitomenadion, D-biotin, holekalciferol, cianokobalmin), L-tirozin, inozitol, L-fenilalanin, trikalcijev citrat, olje iz glive Mortierella alpina (ARA) (mleko), trikalcijev fosfat, tavrin, L-histidin, L-triptofan, železov sulfat, L-karnitin, cinkov sulfat, antioksidanti (izvleček bogat s tokoferoli), bakrov sulfat, manganov sulfat, kalijev jodid, natrijev selenit.

Pakiranje:
pločevinka, 800 g

Medis, d.o.o., Brnčičeva 1, Ljubljana, Slovenija

Dodatne informacije

Neto količina 800 g
Blagovna znamka Novalac
Vsebuje minerali, vitamini
Oblika prašek