Swipe to the left

november 2016

Arterijska hipertenzija

14. november 2016

Krvni tlak je pritisk krvi na stene arterij in je pogoj, da se kri lahko pretaka po žilah. Ustvarja se z delovanjem srca kot črpalke. Ko srce iztisne kri v arterije (sistola), se tlak poviša (sistolični tlak) in ko kri priteka v srce (diastola), se tlak zniža (diastolični tlak). Krvni tlak se preko dneva ...

Homeopatija zdravi po naravni poti

09. november 2016

Homeopatija je naravna metoda zdravljenja, ki ne zdravi bolezni kot trenutni pojav ampak zdravi bolnika celostno. Usmerjena je k iskanju vzroka bolezni.

Nujni ukrepi pri predoziranju z mamili

07. november 2016

Preveliki odmerek mamila lahko privede do globoke nezavesti in celo smrti. Tudi nesreče in nezgode so pod vplivom mamil pogoste, saj lahko človek po zaužitju mamila izgubi sposobnost presoje in obvladovanja gibov.

Demenca in Alzheimerjeva bolezen

03. november 2016

S staranjem ljudje pogosto postanejo pozabljivi. Ne le starejši, tudi mlajši ljudje pogosto pozabljajo stvari, še posebej kadar so zamišljeni, utrujeni ali zelo obremenjeni. Normalno je, če kdaj pozabite na rojstni dan prijatelja ali kje ste pustili ključe avtomobila. Tako pozabljanje je sicer neprijetno, vendar pa ne ovira pomembno uspešnosti posameznika.

Pomen obvladovanja telesne teže

03. november 2016

Živimo v času, ko je delo pogosto sedeče, vozimo se z avtomobili, tempo življenja je pogosto zelo hiter, živimo po utečenih pravilih. Prepogosto pozabimo, da potrebuje naše telo počitek, telesno aktivnost, primerno prehrano in dovolj spanja.