Swipe to the left

marec 2016

Vitamin C

23. marec 2016

Ker organizem ne proizvaja vitamina C sam, ga moramo vsakodnevno zaužiti v zadostnih količinah s hrano ali s prehranskimi dodatki. Najbogatejši vir vitamina C so različne vrste sadja in zelenjave.

Kontracepcijske tabletke

21. marec 2016

To so tabletke, ki vsebujejo hormone, bodisi kombinacijo estrogena in progestagena bodisi sam progestagen in se uporabljajo za preprečevanje zanositve. Nosečnost preprečijo tako,da v jajčniku zavrejo sprostitev jajčeca in zgostijo sluz materničnega vratu, tako da postane za semenčece neprehoden.

Pravilna in varna uporaba antibiotikov

14. marec 2016

Izraz antibiotik izhaja iz grščine in pomeni »proti nečemu živemu«. Antibiotiki so zdravila za zdravljenje različnih bakterijskih okužb.

Varna spolnost - ali res vemo dovolj?

08. marec 2016

Potreba po ljubezni je ena izmed naših temeljnih potreb. Spolnost in vse, kar je povezano z njo, predstavlja zelo pomemben del zdravega, kakovostnega in zadovoljujočega življenja, zato ne smemo pozabiti, da je spolnost področje, kjer se srečujejo ljudje in ne le njihovi spolni organi.

Usta

01. marec 2016

Usta so prvi odsek prebavil, kjer se hrana drobi, da jo lahko pogoltnemo. Usta služijo tudi za dihanje in oblikovanje vibracij, ki nastajajo v grlu, v govor.