Swipe to the left

Nasveti

Spremembe v obratovalnem času lekarn

25. marec 2020

Obveščamo vas, da zaradi trenutnih razmer od 17. 3. 2020 do nadaljnjega ne obratujejo sledeče enote Lekarn Maribor:
Lekarna Center, Gosposka ulica 12, Maribor - ZAPRTO

SPREMENJEN čas posameznih lekarniških enot Lekarn Maribor...

Izdaja zdravil imunsko ogroženim je možna v Lekarni Tabor na izdajnem okencu

24. marec 2020

Lekarnah Maribor si prizadevamo k čim višji stopnji varovanja zdravja prebivalcev, zato smo v času izbruha epidemije okužb z novim koronavirusom omogočili dvig zdravil imunsko ogroženim na posebnem izdajnem mestu - izdajno okence, s čimer omogočimo lažje ohranjanje medsebojne razdalje najbolj ranljivim.

Ta možnost je na voljo vsak dan med 7. in 20. uro.


PRIPOROČILA GLEDE SPLETNE PRODAJE - DOSTAVE V ČASU ŠIRJENJA OKUŽBE COVID - 19

24. marec 2020

Priporočila temeljijo na tem, da se stik med ljudmi čim bolj omeji. Z doslednim upoštevanjem higiene rok in pravilno manipulacijo zlasti z embalažo nabavljenega blaga pa omejimo tudi možnost kontaktnega prenosa.

Osnovna priporočila v zvezi z dostavo izdelkov iz spletne prodaje:

 1. V času epidemije koronavirusa SARS-CoV-2 tudi preko spleta naročujemo zgolj izdelke, ki jih v tem času neobhodno potrebujemo.
 2. Priporočamo negotovinsko plačevanje. Za plačilo izberemo možnost plačila preko spleta ali s predračunom preko spletne banke in ne po povzetju.
 3. Z dostavljavcem blaga se dogovorimo za natančen čas dostave, natančno dogovorimo tudi mesto, kjer bo lahko pustil pošiljko.
 4. Dostavljavec pusti blago pred vrati, se vrne v avto, pošlje stranki SMS o tem da je blago dostavljeno in stranko tudi pokliče po telefonu.
 5. Stranka mu vrne SMS v katerem potrdi prejem blaga.
 6. S prejetim blagom naj stranka ravna previdno in dosledno upošteva navodila za umivanje rok. V pomoč pri ravnanju naj služijo priporočila iz dokumenta Navodila potrošnikom za ravnanje z embalažo živil in drugih izdelkov glede okužbe z novim koronavirusom SARS-CoV-2, dostopno na naslednji povezavi (alineje ki obravnavajo ravnanje z izdelki po prihodu iz trgovine).

Zaradi znanega časa preživetja koronavirusa na kartonu pustimo tehnično blago v kartonskih škatlah stati vsaj en dan.

Datum objave:

26. 3. 2020

Uporaba nesteroidnih protivnetnih zdravil v času epidemije COVID-19

23. marec 2020

V povezavi z izbruhom bolezni COVID-19 zaradi širitve novega koronavirusa SARS-CoV-2 se na spletu in socialnih omrežjih širijo različne informacije glede negativnega vpliva nekaterih zdravil na potek bolezni COVID-19. Med drugim krožijo informacije, da nesteroidna protivnetna zdravila (NPVZ), ki vsebujejo ibuprofen, poslabšajo potek bolezni COVID-19.

COVID-19 in zdravljenje hipertenzije

23. marec 2020

Srčno-žilni bolniki — bolniki s povišanim krvnim tlakom, srčnim popuščanjem, koronarno ali drugo aterosklerotično žilno boleznijo ter sladkorno boleznijo — sodijo med bolnike, pri katerih imajo lahko virusna obolenja, tudi COVID-19, slabši potek. Mnogi od teh bolnikov prejemajo zdravila, ki vplivajo na renin- angiotenzinski sistem, tj. zaviralce konvertaze angiotenzina (ACE) ali zaviralce angiotenzinskih receptorjev (ARB). V strokovni in laični javnosti so se zato začela pojavljati vprašanja o možni interakciji med COVID 19 ter zaviralci ACE oziroma ARB.

V Lekarne Maribor odslej posamično

13. marec 2020

V Lekarnah Maribor smo se zaradi zaščite pacientov in zaposlenih pred širjenjem okužb s koronavirusom odločili, da naši uporabniki v lekarne vstopajo posamično. V lekarnah se v zaprtem prostoru srečujejo zdravi posamezniki, kronični bolniki in akutno bolni, zato je preventivno obnašanje zelo pomembno. Obiskovalce lekarn pozivamo, da si ob vstopu v lekarno razkužijo roke in upoštevajo medsebojno varnostno razdaljo 1,5 m.

Uporabnike prosimo, da v primeru znakov okužbe dihal, kot so povišana telesna temperatura, kašelj ali težko dihanje, ostanejo doma in v lekarno napotijo zdravega svojca oz. drugo zdravo osebo.

S temi ukrepi farmacevtski strokovni delavci v Lekarnah Maribor še vedno zagotavljamo neprekinjeno preskrbo z zdravili, kar je v trenutni situaciji ključno in zelo pomembno.

O drugih ukrepih, ki jih izvajamo v Lekarnah Maribor, in informacijah v zvezi z novim koronavirusom si lahko preberete tukaj.


Preventivni ukrepi za preprečevanje okužb

10. marec 2020

V Lekarnah Maribor sledimo navodilom Ministrstva za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje glede preprečevanja okužb z novim koronavirusom SARS-CoV-2. Tako kot pri drugih nalezljivih boleznih, ki povzročajo okužbe dihal, je treba tudi za preprečevanje okužbe s koronavirusom SARS-CoV-2 upoštevati osnovne higienske ukrepe.

Splošni nasveti za preprečevanje okužbe:

 • Izogibamo se tesnim stikom z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni.
 • Ne dotikamo se oči, nosu in ust.
 • V primeru, da zbolimo, ostanemo doma.
 • Upoštevamo pravila higiene kašlja.
 • Redno si umivamo roke z milom in vodo.
 • V primeru, da voda in milo nista dostopna, za razkuževanje rok uporabimo namensko razkužilo za roke. Vsebnost etanola v razkužilu za roke naj bo najmanj 60 %. Razkužilo za roke je namenjeno samo zunanji uporabi. Sredstva za čiščenje/razkuževanje površin niso namenjena čiščenju/razkuževanju kože.
 • Splošna uporaba zaščitnih mask ni potrebna.
 • V času povečanega pojavljanja okužb dihal se izogibamo zaprtih prostorov, v katerih se zadržuje veliko število ljudi. Poskrbimo za redno zračenje zaprtih prostorov.

Zaradi povečane pojavnosti okužb dihal in trenutne epidemiološke situacije v svetu in v Evropi vas naprošamo, da v primeru znakov okužbe dihal (vročina, kašelj, težko dihanje) ostanete doma. Po zdravila v lekarno napotite zdravega svojca oziroma drugo zdravo osebo.

S takšnimi ukrepi boste pripomogli k preprečevanju širjenja okužb dihal. Za dodatna pojasnila je dostopen kontakt na NIJZ na telefonskih številkah 031 646 617 in 031 619 118 vsak dan med 9.00 in 17.00 uro. Osebe z okvaro sluha se za kontakt izbranega zdravnika lahko obrnejo na Klicni center za osebe z okvaro sluha po predhodni registraciji na spletni strani http://kc.tolmaci.si.

V pomoč prebivalcem pri iskanju zanesljivih informacij v zvezi z novim koronavirusom je Urad vlade za komuniciranje v sodelovanju z Ministrstvom za zdravje, Nacionalnim inštitutom za javno zdravje, Infekcijsko kliniko in Ministrstvom za javno upravo vzpostavil klicni center. Na brezplačni telefonski številki 080 14 04 lahko dobite informacije vsak dan med 8. in 20. uro.

Prebivalci lahko informacije o novem koronavirusu dobijo na brezplačni telefonski številki 080 1404 med 8. in 20. uro. Klicni center je vzpostavil Vladni urad za komuniciranje. Informacije o novem koronavirusu so zbrane na portalu državne uprave GOV.SI na naslednji povezavi.

Več informacij o koronavirusu 2019-n CoV si lahko preberete na spletni strani NIJZ: https://www.nijz.si/sl/pojav-novega-koronavirusa-2019-ncov in na spletni strani Ministrstva za zdravje: https://www.gov.si/drzavni-organi/ministrstva/ministrstvo-za-zdravje/.

Hvala za razumevanje in sodelovanje.


Preverjanje avtentičnosti zdravil in ponarejena zdravila - kako varni smo pred njimi?

12. februar 2020

Število ponarejenih zdravil se v zadnjih letih po vsem svetu povečuje, kar predstavlja grožnjo javnemu zdravju, saj vpliva na zaupanje ljudi v zdravstveni sistem in povzroča nezakonito, tudi nevarno preskrbo z zdravili. Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) ocenjuje, da je v globalnem merilu v obtoku za 200 milijard $ ponarejenih zdravil. Največ ponarejenih zdravil se proizvede...

Javna dražba

12. december 2019

Na podlagi Zakona o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti ZSPDSLS-1 (Ur. l. RS, št. 11/18 in 79/18) in Uredbe o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Ur. l. RS, št. 31/18) objavljamo

JAVNO DRAŽBO

za prodajo poslovnih prostorov v pritličju stavbe na naslovu Kraigherjeva ulica 3, Lenart v Slovenskih goricah, površina dela stavbe s kletjo 184,50m2, (brez kleti 154,30 m2), posamezni del št. 4, v stavbi št. 832, k.o. Lenart v Slovenskih goricah do celote ter pripadajočega zemljišča do 9/25 od celote.

Besedilo javne dražbe

Izjava – strinjanje z razpisnimi pogoji

Soglasje – osebni podatki

Spoštovane uporabnice, spoštovani uporabniki spletne lekarne Lekarn Maribor

03. oktober 2019

V zadovoljstvo nam je, da vam lahko predstavimo našo novo, bolj sodobno spletno lekarno Lekarn Maribor.

V spletni lekarni si lahko ogledate kot tudi nabavite številne izdelke, ki jih sicer najdete v lekarnah kot so npr. zdravila brez recepta, medicinske pripomočke, prehranska dopolnila in druga živila, kozmetične izdelke, izdelke za mamice in otroke ter izdelke za male živali.

Prav tako vas bomo redno seznanjali s promocijami, ki potekajo v naših lekarnah ob določenih terminih. Promocije so priložnost za vas, da izveste o izdelkih, ki jih mogoče že uporabljate ali pa bi jih radi uporabljali, a bi se želeli prej posvetovati s strokovno usposobljeno osebo. Tako boste izvedeli več o samih izdelkih kot tudi kateri izdelek bi bil za vas najbolj primeren.

Vabimo vas tudi, da redno spremljate naše posebne ponudbe pod zavihki:


Vljudno vabljeni.