slike so simbolične

Vse fotografije izdelka

Marifit CEVIT, prašek 100 g

Vrsta izdelka: Prehransko dopolnilo
Cena: 5,41 €
Kratek opis:

Prehransko dopolnilo s čistim vitaminom C v obliki praška.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Pomembna sta raznovrstna in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Cena: 5,41 €

Opis izdelka

Marifit CEVIT je novo prehransko dopolnilo Lekarn Maribor s čistim vitaminom C (L-askorbinsko kislino) v obliki praška. Vitamin C je v telesu potreben za sintezo kolagena, L-karnitina in nekaterih živčnih prenašalcev, vpleta se tudi v metabolizem beljakovin. Igra tudi pomembno vlogo kot antioksidant, hkrati pa regenerira druge antioksidante v telesu, kot je na primer vitamin E. Vitamin C ima pomembno vlogo tudi pri delovanju imunskega sistema ter povečuje absorpcijo železa. Prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti ter sproščanju energije pri presnovi.

Oblika praška je še posebej primerna za tiste, ki ne marajo trdnih oblik, kot so tablete ali kapsule, zlasti če jih težko požirajo. Prav tako je ta oblika še posebej primerna za tiste z bolj občutljivim želodcem, saj lahko vitamin C zaužijejo večkrat dnevno v manjših odmerkih. Prašek se v tekočini hitro raztopi, daje ji pa značilen osvežilen kiselkast okus, podoben limoni ali limeti.

Namen izdelka:
Dopolnjevanje prehrane z vitaminom C.

Priporočena dnevna količina (za odraslo osebo):
1 zvrhana priložena žlička praška na dan. Prašek vmešajte v kozarec vode, čaja ali soka. Tako pripravljen napitek čim prej zaužijte, najbolje po jedi. Vitamina C ne dodajajte vročim napitkom.

 

1 zvrhana priložena žlička

% PDV*

Vitamin C

190 mg

237 %

* % PDV pomeni odstotek priporočenega dnevnega vnosa


Shranjevanje:
izdelek shranjujte dobro zaprt v originalni ovojnini pri sobni temperaturi na suhem mestu, zaščiten pred svetlobo.

Sestavine:
L-askorbinska kislina (vitamin C).

Neto količina:
lonček, 100 g

Lekarne Maribor, Minařikova ulica 6, 2000 Maribor, Slovenija

Dodatne informacije

Neto količina 100 g
Blagovna znamka Marifit
Vsebuje vitamin C
Oblika prašek