slike so simbolične

Vse fotografije izdelka

Lactanon 4500 FCCU, 90 tablet

Vrsta izdelka: Prehransko dopolnilo
Cena: 12,60 €
Kratek opis:
Laktoza, ogljikov hidrat iz mleka, se presnavlja v tankem črevesu s specifčnim encimom, ki se imenuje laktaza.
Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Pomembna sta raznovrstna in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom!
Cena: 12,60 €

Opis izdelka

Laktoza, ogljikov hidrat iz mleka, se presnavlja v tankem črevesu s specičnim encimom, ki se imenuje laktaza. Pomanjkanje tega encima oz. slaba presnova laktoze lahko povzroči različne simptome v trebuhu: napenjanje, vetrovi, bolečine v trebuhu in tudi drisko. Simptomi, nastali zaradi pomanjkanja laktoze se imenujejo laktozna intoleranca. Občutljivost na simptome je individualna in je odvisna od zaužite laktoze in sestave obroka.

LactaNON 4500 FCCU vsebuje encim laktazo, ki izboljšuje prebavo laktoze pri osebah, ki imajo težave s prebavo laktoze. LactaNON 4500 FCCU je potrebno zaužiti pred vsakim obrokom, ki vsebuje laktozo.

Vsebnost:
1 tableta vsebuje 90 mg prahu, ki vsebuje encim (pridobljen iz glive Aspergillus oryzae), kar ustreza 4500 FCCU encima laktaze.

Sestava:
Mikrokirstalna celuloza, encim laktaza (Aspergillus oryzae), premreženi natrijev karmelozat, magnezijeve soli maščobnih kislin.  Ne vsebuje sladkorja, laktoze, glutena ter mlečnih in sojinih beljakovin.

Uporaba:
1 tableta z vodo pred obrokom ali med obrokom, ki vsebuje laktozo. Če je potrebno lahko vzamete 2 tableti, glede na količino laktoze v hrani ali glede na vašo laktozno intoleranco. Vzamete lahko največ 8 tablet na dan. Ni namenjeno otrokom do 3 leta starosti.

Država porekla:
Finska.

Opozorila:
Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte v temnem in suhem prostoru, na temperaturi pod +25°C.

Ni namenjeno otrokom do 3 leta starosti.

Dobavitelj: Vitabalans d.o.o., Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Slovenija, e-mail: info-sl@vitabalans.com
Proizvajalec: Vitabalans, Varastokatu 8, 13500 Hämeenlinna, Finska, e-mail: name@vitabalans.fi

Dodatne informacije

Neto količina 90 tablet v 90 mg
Blagovna znamka Vitabalans Oy
Vsebuje magnezij, med, sol
Mesto uporabe prebavila
Oblika tablete