slike so simbolične

Vse fotografije izdelka

Fluimukan Direkt 600 mg, peroralni prašek v vrečici, 10 vrečk

Vrsta izdelka: Zdravilo
Cena: 2,00 €
Kratek opis:

Uporablja se za lažje izkašljevanje in redčenje sluzi pri boleznih dihal z gosto sluzjo.

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Cena: 2,00 €

Opis izdelka

 

Kaj je zdravilo Fluimukan Direkt 600 mg peroralni prašek v vrečici in za kaj ga uporabljamo

Zdravilo Fluimukan Direkt 600 mg peroralni prašek v vrečici vsebuje učinkovino acetilcistein in utekočinja gosto sluz v dihalnih poteh. Zdravilo Fluimukan Direkt 600 mg peroralni prašek v vrečici se uporablja za redčenje sluzi in lažje izkašljevanje pri boleznih dihal, pri katerih nastaja gosta sluz. Zdravilo lahko uporabljajo samo odrasli.

Kaj vsebuje zdravilo Fluimukan Direkt 600 mg peroralni prašek v vrečici

− Učinkovina je acetilcistein. Ena vrečica vsebuje 600 mg acetilcisteina.

− Druge sestavine zdravila so: gliceriltripalmitat, polisorbat 65, sorbitol (E420), ksilitol, brezvodna citronska kislina, natrijev dihidrogencitrat, magnezijev citrat, natrijev karmelozat, aspartam (E951), aroma robidnic »B« (vsebuje vanilin; maltodekstrin; glukonolakton; sorbitol; brezvodni koloidni silicijev dioksid; manitol (E421); magnezijev karbonat), magnezijev stearat.

Izgled zdravila Fluimukan Direkt 600 mg peroralni prašek v vrečici in vsebina pakiranja

Zdravilo Fluimukan Direkt 600 mg peroralni prašek v vrečici je bel do rahlo rumenkast prašek s hitro razpadajočimi aglomerati, če so prisotni, z vonjem po robidnicah in morda rahlo po žveplu. Zdravilo Fluimukan Direkt 600 mg peroralni prašek v vrečici je pakirano v vrečice. Ena vrečica vsebuje 1,6 g praška.

Kako jemati zdravilo Fluimukan Direkt 600 mg peroralni prašek v vrečici

Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Priporočeni odmerek je 1 vrečica enkrat na dan, razen če vam zdravnik predpiše drugače.

Način uporabe

Peroralni prašek iz ene vrečice zdravila Fluimukan Direkt 600 mg peroralni prašek v vrečici je treba stresti neposredno na jezik. Prašek spodbudi izločanje sline in se zato zlahka pogoltne. Peroralnega praška ne smete žvečiti, preden ga pogoltnete. Lahko ga vzamete brez vode.

Opozorila in previdnostni ukrepi

Pred začetkom jemanja zdravila Fluimukan Direkt 600 mg peroralni prašek v vrečici se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, če:

• imate spremembe na koži; V povezavi z jemanjem acetilcisteina so zelo redko poročali o pojavu hudih kožnih reakcij, kot sta Stevens-Johnsonov sindrom in Lyellov sindrom. Ob novonastalih spremembah na koži in sluznicah se je treba nemudoma posvetovati z zdravnikom in takoj prekiniti jemanje acetilcisteina.

• imate bronhialno astmo;

• ste kdaj imeli ali trenutno imate razjede na sluznici želodca ali črevesja (ulkuse v prebavilih);

• ste preobčutljivi za histamin; Pri teh bolnikih se odsvetuje dolgotrajno zdravljenje, saj zdravilo Fluimukan Direkt 600 mg peroralni prašek v vrečici vpliva na presnovo histamina in lahko privede do simptomov intolerance (npr. glavobola, izcedka iz nosu, srbenja);

• imate intoleranco za fruktozo, saj to zdravilo vsebuje sorbitol;

• imate fenilketonurijo, saj to zdravilo vsebuje vir fenilalanina;

• ne morete izkašljevati sluzi;

Uporaba zdravila

Fluimukan Direkt 600 mg peroralni prašek v vrečici, zlasti na začetku zdravljenja, lahko povzroči utekočinjanje in povečano nastajanje bronhialne sluzi. Če sluzi ne morete v zadostni meri izkašljevati, mora zdravnik primerno ukrepati. Zdravilo Fluimukan Direkt 600 mg peroralni prašek v vrečici se ne sme uporabljati pri jetrni ali ledvični odpovedi, da ne bi prišlo do nadaljnjega dovajanja dušikovih snovi.

Otroci in mladostniki

Mukolitiki lahko zamašijo dihalne poti otrok, mlajših od 2 let, zaradi fizioloških značilnosti dihalnih poti pri tej starostni skupini in omejeni zmožnosti izkašljevanja sluzi. Zato se mukolitiki ne smejo uporabljati pri otrocih, mlajših od 2 let.

Zdravilo Fluimukan Direkt 600 mg peroralni prašek v vrečici ni primerno za uporabo pri mladostnikih in otrocih, saj so zanje na voljo druge primerne farmacevtske oblike.

Imetnik dovoljenja za promet z zdravilom
Lek farmacevtska družba d.d., Verovškova 57, 1526 Ljubljana, Slovenija

Izdelovalec
Salutas Pharma GmbH, Otto-von-Guericke-Allee 1, 39179 Barleben, Nemčija

 

Dodatne informacije

Blagovna znamka Fluimukan
Vsebuje acetilcistein
Mesto uporabe dihala
Oblika prašek