slike so simbolične

Vse fotografije izdelka

Elenatal, 30 filmsko obloženih tablet

Vrsta izdelka: Prehransko dopolnilo
Cena: 14,95 €
Kratek opis:

ELENATAL™ je prehransko dopolnilo za uporabo pred zanositvijo in do 12. tedna nosečnosti. Multivitaminski pripravek vsebuje količine vitaminov in mineralov, ki so posebej prilagojene potrebam žensk v obdobju načrtovanja nosečnosti in prvega trimesečja nosečnosti.  Zasnovano je glede na povečane potrebe nosečnic po hranilnih snoveh in v podporo zdravemu razvoju otroka, saj poleg drugih vitaminov in mineralov vsebuje tudi folno kislino. 


 

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Pomembna sta raznovrstna in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom!
Cena: 14,95 €

Opis izdelka

Ko se zgodi čudež življenj:
Čas pred nosečnostjo in med njo je zelo posebno življenjsko obdobje. Čaka vas 280 razburljivih dni, 40 edinstvenih tednov, v tem času pa boste vsekakor imeli mnogo vprašanj. Vaš ginekolog, babica ter prijatelji in družina vam bodo na tej poti z veseljem pomagali. 

Prvih šest do osem tednov nosečnosti predstavlja izjemno pomembno obdobje v razvoju vašega otroka in njegovih organov. Vendar pa v tem obdobju večina žensk sploh ne ve, da so noseče. Za optimalno podporo razvoja vašega otroka boste potrebovali temu prilagojeno prehrano. Proces zagotavljanja optimalne ravni hranilnih snovi, ki jih vaše telo potrebuje med nosečnostjo, lahko traja nekaj časa. Zato se ženskam, ki želijo zanositi, in ženskam v prvih treh mesecih nosečnosti svetuje, da začnejo dovolj zgodaj uživati folno kislino.

Kaj je ELENATAL™?
ELENATAL™ je prehransko dopolnilo za uporabo pred zanositvijo in do 12. tedna nosečnosti. Multivitaminski pripravek vsebuje količine vitaminov in mineralov, ki so posebej prilagojene potrebam žensk v obdobju načrtovanja nosečnosti in prvega trimesečja nosečnosti.  Zasnovano je glede na povečane potrebe nosečnic po hranilnih snoveh in v podporo zdravemu razvoju otroka, saj poleg drugih vitaminov in mineralov vsebuje tudi folno kislino. 

Celična delitev in zmanjšanje tvegan:
Prehransko dopolnilo ELENATAL™ vsebuje 800 μg folata (folna kislina in Metafolin*). Folat ima vlogo pri delitvi celic in prispeva k razvoju materinega tkiva med nosečnostjo. Dodaten vnos folne kisline zviša raven folatov pri materi. Nizka raven folata pri nosečnici predstavlja dejavnik tveganja okvare nevralne cevi pri razvijajočem se plodu**. 

Folna kislina je stabilna sintetična različica folata, ki se mora prek večstopenjskega procesa v telesu pretvoriti v biološko aktivno obliko. Pretvorba v aktivno obliko folata pa je lahko pri nekaterih ljudeh otežena. Za zagotovitev optimalne ravni pri takšnih posameznicah prehransko dopolnilo ELENATAL™ vsebuje folno kislino in biološko aktivni folat kalcijev-L-metilfolat (Metafolin*). Kombinacija folne kisline in Metafolina* v prehranskem dopolnilu ELENATAL™ predstavlja bogat vir folata za vzdrževanje ustrezne ravni folatov pri ženskah, ki načrtujejo nosečnost ali so že noseče.

Zmanjšanje utrujenosti:
Železo ter vitamina B6 in B12 prispevajo k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti. Železo ima vlogo pri nastajanju rdečih krvničk in hemoglobina.

Zaščita imunskega sistema in celic:
Imunski sistem ima pomembno vlogo pri ohranjanju zdravja. Optimalno delovanje imunskega sistema je pomembno tudi pri ženskah, ki nameravajo zanositi ali so noseče. Prehransko dopolnilo ELENATAL™ vsebuje vitamin C, vitamina B6 in B12, baker in folat, ki imajo vlogo pri delovanju imunskega sistema. Vitamin C, baker in selen so poleg tega tudi pomembni antioksidanti, ki imajo vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom.

Plodnost in delovanje hormono:
Prehransko dopolnilo ELENATAL™ vsebuje cink. Cink ima vlogo pri plodnosti in razmnoževanju. ELENATAL™ vsebuje vitamin B6, ki ima vlogo pri uravnavanju delovanja hormonov. 

Jod je pomembna hranilna snov za ljudi. Čeprav ga potrebujemo zgolj v majhnih količinah, ima še pomembno vlogo pri nastajanju hormonov ščitnice in normalnemu delovanju ščitnice. 

Kako lahko uporabljam ELENATAL™?
Če načrtujete nosečnost ali ste noseči, vzemite eno tableto na dan z nekaj vode. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. 

Dodatne informacij:
Možgani in oči otroka se začnejo razvijati ob koncu prvega trimesečja nosečnosti (od 13. tedna nosečnosti naprej). Prehransko dopolnilo ELEBABY™, ki je namenjeno za obdobje od 13. tedna nosečnosti do poroda, vsebuje posebno kombinacijo vitaminov, mineralov in omega-3 maščobnih kislin. Omega-3 maščobne kisline, kot je DHA (dokozaheksaenojska kislina), so nadvse pomembne. Vnos dokozaheksaenojske kisline (DHA) prek matere pomaga pri normalnem razvoju oči in možganov pri fetusu. ***.

Zato začnite jemati prehransko dopolnilo ELEBABY™ že na začetku drugega trimesečja nosečnosti (od 13. tedna naprej) ter tako zagotovite optimalno oskrbo z omega-3 maščobnimi kislinami/DHA in drugimi pomembnimi mikrohranili.

* Metafolin je registrirana blagovna znamka podjetja Merck KGA Darmstadt.
** Koristni učinek se doseže, če vsaj en mesec pred zanositvijo in do tri mesece po zanositvi prehrano dopolnjujete s 400 μg folne kisline na dan. Okvare nevralne cevi nastanejo zaradi številnih dejavnikov tveganja, povečana raven folatov pa ne more nujno preprečiti nastanka okvar nevralne cevi, saj lahko povečanje tveganja omenjenih okvar ne glede na raven folatov povzročijo tudi drugi dejavniki, npr. dedni.
***Koristni učinek se doseže z dnevnim vnosom 200 mg DHA poleg priporočenega dnevnega vnosa omega-3 maščobnih kislin za odrasle, tj. 250 mg DHA in eikozapentaenojska kislina (EPA).

Z VAMI NA VSAKEM KORAKU NOSEČNOSTI:
ELENATAL™ - pred zanositvijo in do 12. tedna nosečnosti

ELEBABY™ - od 13. tedna nosečnosti dalje 

ELEMAMA™ - v času dojenja in za obdobje po porodu

Navodilo za uporabo:
Če načrtujete nosečnost ali ste noseči, vzemite eno tableto na dan z nekaj vode. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. 

Sestavine:

ElenatalTM tablete

 

 

1 tableta (1,1 g) vsebuje:

 

 

VITAMINI

 

%PDV*

Vitamin C

85 mg

106

Niacin

18 mg

113

Vitamin E

10 mg

83

Pantotenska kislina

6 mg

100

Vitamin B6

1,9 mg

136

Tiamin (vitamin B1)

1,4 mg

127

Riboflavin (vitamin B2)

1,4 mg

100

Folna kislina:
pteroilmonoglutaminska kislina
kalcijev-L-metilfolat

800 μg(min. 400 μg / min. 400 μg)

400μg

Vitamin A

770 μg

96

Biotin

30 μg

60

Vitamin D

5 μg

100

Vitamin B12

2,6 μg

104

MINERALI

Kalcij

125 mg

16

Magnezij

100 mg

27

Železo

14 mg

100

Cink

11 mg

110

Mangan

2 mg

100

Baker

1 mg

100

Jod

150 μg

100

Selen

60 μg

109

*PDV: priporočen dnevni vnos

Neto količina:
33 g (30 tableta / tablet po 1,1 g)

Zastopnik za Slovenijo:
Bayer d.o.o., Bravničarjeva 13, 1000 Ljubljana, Slovenija

Dodatne informacije

Neto količina 33 g (30 tableta / tablet po 1,1 g)
Blagovna znamka Elevit
Vsebuje folna kislina, minerali, vitamini
Mesto uporabe kri
Oblika filmsko obložene tablete