slike so simbolične

Vse fotografije izdelka

Diverin 400 mg, filmsko obložene tablete, 20 tablet

Vrsta izdelka: Zdravilo
Cena: 10,96 €
Kratek opis:

Zdravilo DIVERIN vsebuje zdravilno učinkovino ibuprofen, ki sodi med nesteroidna protivnetna in protirevmatska zdravila. Deluje tako, da lajša bolečine in vnetje ter znižuje zvišano telesno temperaturo.

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Cena: 10,96 €

Opis izdelka

Kaj je zdravilo Diverin in za kaj ga uporabljamo

Zdravilo Diverin vsebuje zdravilno učinkovino ibuprofen, ki sodi med nesteroidna protivnetna in protirevmatska zdravila. Deluje tako, da lajša bolečine in vnetje ter znižuje zvišano telesno temperaturo. Delovati začne po 15 do 30 minutah. Ne vsebuje sladkorja.

Zdravilo Diverin lahko uporabljate pri:

– blagih in zmerno hudih bolečinah, kot so bolečine med menstruacijo, migrenski ali tenzijski glavobol, zobobol in bolečine po kirurških posegih,

– blagih do zmernih revmatskih bolečinah (npr. bolečine v križu in sklepih),

– mišičnih in sklepnih bolečinah, ki spremljajo različne poškodbe,

– zvišani telesni temperaturi.

Zdravilo je za samozdravljenje namenjeno odraslim in mladostnikom, ki so stari več kot 12 let in težji od 40 kg.

Opozorila in previdnostni ukrepi

Zdravila proti vnetju/bolečinam, kot je ibuprofen, so lahko povezana z majhnim zvečanjem tveganja za srčno ali možgansko kap, zlasti pri uporabi visokih odmerkov. Ne presezite priporočenega odmerka ali trajanja zdravljenja.

Zdravnika opozorite v primeru kakršnih koli nenavadnih znakov v trebuhu (predvsem o krvavitvah v prebavilih), še posebej na začetku zdravljenja.

Zdravilo Diverin spada v skupino nesteroidnih protivnetnih zdravil, ki lahko vplivajo na plodnost žensk. Ta učinek po prenehanju uporabe zdravila preneha.

Mladostniki, starejši od 12 let Obstaja tveganje za pojav ledvične okvare pri dehidriranih mladostnikih.

Druga zdravila in zdravilo Diverin Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo.

Uporaba zdravila Diverin skupaj s hrano in pijačo Med jemanjem zdravila Diverin odsvetujemo pitje alkoholnih pijač, saj alkohol poveča tveganje za neželene učinke na prebavila in živčevje.

Nosečnost, dojenje in plodnost Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev Pri kratkotrajnem jemanju zdravilo Diverin ne vpliva na sposobnost upravljanja vozil in strojev. Ker se pri uporabi zdravila Diverin v večjih odmerkih lahko pojavijo utrujenost, zaspanost, motnje vida in omotičnost, lahko v posameznih primerih pride do zmanjšane sposobnosti vožnje in upravljanja strojev. Pitje alkoholnih pijač v času jemanja zdravila Diverin lahko škodljiv vpliv še zveča. V primeru pojava omenjenih neželenih učinkov ne vozite ali upravljajte strojev.

Kako jemati zdravilo Diverin

Pri jemanju zdravila Diverin natančno upoštevajte spodaj navedena navodila za uporabo. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Uporaba pri odraslih in mladostnikih, starih več kot 12 let in težjih od 40 kg Vzemite ½ do 1 tableto. Največji dnevni odmerek so 3 tablete. Če ste vzeli največji enkratni odmerek (1 tableto), naj bo med posameznimi odmerki vsaj 4 do 6 ur presledka.

Uporaba pri otrocih, starih manj kot 12 let Otrokom, mlajšim od 12 let, se zdravila brez zdravniškega nasveta ne sme dajati.

Uporaba pri starejših bolnikih Če ste stari več kot 65 let, ste lahko bolj nagnjeni k pojavu neželenih učinkov, zato bodite med jemanjem zdravila Diverin previdni. Priporočamo, da uporabite najnižji odmerek zdravila, ki je za lajšanje znakov bolezni še učinkovit. Uporaba pri bolnikih z motnjami delovanja ledvic ali jeter Če imate blago do zmerno hudo motnjo delovanja ledvic ali jeter, odmerka ni treba zmanjšati.

Način uporabe Tableto pogoltnite z zadostno količino vode (npr. s kozarcem vode) med jedjo ali po njej. Če imate občutljiv želodec, vzemite zdravilo Diverin med jedjo.

Priporočenih odmerkov zdravila Diverin za samozdravljenje ne večajte!

Imetnik dovoljenja za promet z zdravilom

Lek farmacevtska družba d. d., Verovškova 57, 1526 Ljubljana, Slovenija

Dodatne informacije

Navodilo za uporabo

 

 

 

Blagovna znamka Diverin
Mesto uporabe glava, mišice, sklepi, zobje
Oblika tablete