slike so simbolične

Vse fotografije izdelka

Daleron za otroke 120 mg/5 ml, peroralna suspenzija, 100 ml

Vrsta izdelka: Zdravilo
Cena: 4,37 €
Kratek opis:

Suspenzija Daleron za otroke vsebuje paracetamol, ki zavira sintezo prostaglandinov v osrednjem živčevju in zato deluje protibolečinsko ter protivročinsko. Zaradi učinkovitosti in varnosti je paracetamol v priporočenih odmerkih posebno primeren za otroke. Prooti vročini in bolečinam.

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Cena: 4,37 €

Opis izdelka

Kaj je zdravilo Daleron za otroke in za kaj ga uporabljamo:
Suspenzija Daleron za otroke vsebuje paracetamol, ki zavira sintezo prostaglandinov v osrednjem živčevju in zato deluje protibolečinsko ter protivročinsko. Zaradi učinkovitosti in varnosti je paracetamol v priporočenih odmerkih posebno primeren za otroke.

Suspenzija Daleron za otroke pri otrocih znižuje povišano telesno temperaturo, ki spremlja različne bakterijske in virusne okužbe ter reakcije po cepljenju. Lajša blage do zmerne bolečine (glavobol, zobobol) ter bolečine po poškodbah, zdravniških in zobozdravniških posegih.

Nosečnost,dojenjein plodnost:
Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Suspenzija Daleron za otroke vsebuje paracetamol v odmerkih, ki so primerni za otroke. Predklinične raziskave pri živalih niso pokazale neželenih učinkov na nosečnost in razvoj plodu. Kljub temu tveganja ni mogoče povsem izključiti. Med nosečnostjo in dojenjem jemljite zdravilo po priporočilu zdravnika in čim krajši čas, po možnosti samo posamezne odmerke.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev:
Suspenzija Daleron za otroke vsebuje paracetamol v odmerkih, ki so primerni za otroke. Suspenzija Daleron za otroke nima vpliva na sposobnost vožnje in upravljanja s stroji.

Kako uporabljati zdravilo Daleron za otroke:
Pri uporabi tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Priporočeni odmerek za otroke je 10 do 15mg paracetamola na kilogram telesne mase. Za natančno odmerjanje zdravila je priložena brizga za peroralno dajanje. Z brizgo odmerite potrebno količino in zdravilo počasi iztisnite otroku v usta. Iz brizge ga lahko iztisnete tudi na žličko in ga tako dajete otroku.

Pred uporabo steklenico dobro pretresite.

Po uporabi steklenico takoj dobro zaprite. Po uporabi brizgo sperite z vodo.

Otrokom odmerjamo zdravilo glede na njihovo starost. Pri odmerjanju upoštevajte priporočene enkratne odmerke suspenzije Daleron za otroke, ki so podani v tabeli.

Otrokova starost Enkratni odmerek
do 3 mesece 40mg (1,7ml ali 1/3 brizge)
4-11 mesecev 80mg (3,3ml ali 2/3 brizge)
1-2 leti 120mg (5ml ali 1 brizga)
3-6 let 180 do 240mg (7,5 do 10ml ali 1,5 do 2 brizgi)
7-10 let 240 do 360mg (10 do 15ml ali 2 do 3 brizge)
11-12 let 480mg (20ml ali 4 brizge)

Otrokom,mlajšim od 2 let,dajemo suspenzijo le po zdravnikovem nasvetu. Posamezne odmerke smete dajati v najmanj 4-do 6-urnih presledkih, če je potrebno. Ne priporočamo več kot 4 odmerkov na dan. Največji dnevni odmerek paracetamola je 50 mg do 75 mg na kilogram telesne mase. Priporočenih odmerkov ne smete prekoračiti. Trajanje samozdravljenja je pri lajšanju bolečine največ pet (5) dni, za zniževanje povišane telesne temperature pa tri (3) dni.

Kaj vsebuje zdravilo Daleron za otroke:

  • Zdravilna učinkovina je paracetamol. 5ml peroralne suspenzije (1 brizga za peroralno dajanje) vsebuje 120mg paracetamola. 1ml peroralne suspenzije vsebuje 24mg paracetamola.
  • Druge sestavine zdravila(pomožne snovi)so sorbitol (E420), glicerol (E422), ksantanski gumi (E415), maltitol (E965), mikrokristalna celuloza (E460), natrijev karmelozat (E466), natrijev benzoat (E211), citronska kislina (E330) za uravnavanje pH, aroma ananasa, riboflavin (E101) in prečiščena voda.Glejte poglavje 2 "ZdraviloDaleron za otroke vsebuje sorbitol (E420) in maltitol (E965)".


Neto količina:
100 ml

Imetnik dovoljenja za promet z zdravilom in izdelovalec:
KRKA, tovarna zdravil, d.d., Novo mesto, Šmarješka cesta 6, 8501 Novo mesto, Slovenija

Dodatne informacije

Neto količina 100 ml
Blagovna znamka Daleron
Mesto uporabe glava
Oblika tablete