slike so simbolične

Vse fotografije izdelka

Dominor, za psihično preobremenjenost, 30 kapsul

Vrsta izdelka: Prehransko dopolnilo
Cena: 18,72 €
Kratek opis:

Dominor kapsule so naravna podpora pri psihični preobremenjenosti.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Pomembna sta raznovrstna in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom!
Cena: 18,72 €

Opis izdelka

Dominor je prehransko dopolnilo s hidrolizatom mlečne beljakovine z bioaktivnim peptidom.

Kazein in bioaktivni peptidi:
Temu hidrolizatu beljakovin so v Dominor kapsulah dodan tudi bioaktivni peptidi. Peptidi sami po sebi so krajše verige med seboj povezanim aminokislin, ki lahko imajo vlogo v telesu.

V kazeinu je prisoten peptid, ki nima biološke aktivnosti, ki se ga aktivira s pomočjo encima tripsin. Posledica tega je nastanek kazeinskega hidrolizata z dekapeptidom (10 aminokislinih členov dolga peptidna veriga), ki izkazuje biološko aktivnost.

3D struktura dekapeptida omogoča prehod bioloških membran in omogoči zmožnost delovanja v telesu.

Povrhu pa Dominor vsebuje tudi biotin oziroma vitamin B7; v literaturi lahko tudi zasledimo ime vitamin H. Biotin prispeva k delovanju živčnega sistema in normalnemu psihološkem delovanju.

Dominor je prehransko dopolnilo namenjeno vsem, ki jih spremljajo stres, nemir, razdraženost ter napetost. V svetu je bolje poznan pod zaščitenim imenom Lactium.

Uporaba in priporočen dnevni vnos:
1 kapsula na dan, v večernih urah. Prvih 5 dni priporočamo 2 kapsuli Dominorja dnevno: eno zjutraj in eno zvečer. Ob posebno hudih naporih lahko za krajši čas jemljete tudi do 4 kapsule na dan.

Vsebnost:

  V 1 kapsuli PDV/RDA*
Hidrolizat mlečne beljakovine z bioaktivnim peptidom 150 mg  
Biotin 0,016 mg 32%

*PDV/RDA - priporočen dnevni vnos

Sestavine:
(v padajočem vrstnem redu):  mikrokristalna celuloza (polnilo), želatina (kapsula), magnezijev stearat (sredstvo proti sprijemanju), barvili E171 in E124.

Alergeni: 
Alergija na mleko je v osnovi alergija na mlečne beljakovine. Obstaja možnost, da boste dobili tudi alergijo na Dominor, ki pa je minimalna, saj je v Dominorju hidrolizat mlečne beljakovine – spremenjena oblika, ki nima takih alergenih lastnosti kot beljakovine v naravni obliki.

Pakiranje: 
30 kapsul po 150 mg

Opozorilo: 
Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte v temnem in suhem prostoru, na temperaturi pod +25°C.

Nosečnicam, doječim materam in otrokom do 14. leta Dominorja ne priporočam. Pri ljudeh, ki so alergični na mleko, obstaja možnost alergije. Dominorjeva glavna sestavina je hidrolizat mlečne beljakovine. Za hidrolizate je značilno, da skoraj ne povzročajo alergij. Dominor ne vsebuje laktoze (laktoza < 0.5%). Posamezniki z laktozno intoleranco lahko dnevno zaužijejo do 5 g laktoze brez kakršnihkoli prebavnih težav. Če zaužijete eno kapsulo dnevno, ne presežete niti 1% od "dovoljenih" 5 g laktoze. Ni znanih interakcij ob sočasnem uživanju Dominorja z drugimi zdravili.

Dobavitelj:
Carso d.o.o., Litostrojska cesta 46 A, 1000 Ljubljana, Slovenija

Dodatne informacije

Neto količina 4,5 g
Blagovna znamka Carso
Vsebuje beljakovine
Oblika kapsule