Prva stran - POIŠČITE IZDELEK
-0%

Novalac RICE AR, formula s hidrolizatom beljakovin iz riža za dojenčke in majhne otroke, 400 g Nazaj

Novalac 3831061012988 380516 380516
Šifra SKU: 380516
Novalac RICE AR, formula s hidrolizatom beljakovin iz riža za dojenčke in majhne otroke, 400 g
InStock
Na zalogi
17,02 €
-0%
17,02 €

Opozorilo

Največja dovoljena količina za ta izdelek je 1000.

POMEMBNO OBVESTILO

Materino mleko je najboljša hrana za dojenčka. Mleko se uporablja samo po nasvetu strokovnjakov s področja medicine, farmacije ali prehrane oziroma druge strokovne osebe, ki je odgovorna za skrb matere in otroka.

Novalac Rice AR je živilo za prehransko uravnavanje prehrane dojenčkov in majhnih otrok, preobčutljivih na beljakovine kravjega mleka, z regurgitacijo ali brez nje.

Podrobnosti izdelka

Novalac Rice AR je formula na rastlinski osnovi in se lahko uporablja kot edina prehrana do 6. meseca starosti. Po 6. mesecu starosti pa lahko Novalac Rice AR uporabljate kot del raznovrstne prehrane.

Novalac Rice AR je živilo za posebne zdravstvene namene, vsebuje rižev hidrolizat in je brez laktoze. Formula je primerna za dojenčke z alergijo na beljakovine kravjega mleka, saj lajša težave, ki so povezane z alergijo na beljakovine kravjega mleka: driska, zaprtje, pretiran jok, krči, srbečica na koži, atopijski dermatitis, ter omogoča rast in razvoj dojenčka kot pri otrocih brez alergije.

Novalac Rice AR je edina rastlinska formula na trgu z inovativnim zgoščevalcem PAX® complex, ki učinkovito zmanjšuje polivanje, pripomore k normalizaciji blata (driske ali zaprtja), izboljša razpoloženje, zmanjša jok, izboljša spanje in posledično vpliva na kakovost družinskega življenja .

Komu je formula namenjena?
Dojenčkom s simptomi alergije na beljakovine kravjega mleka, ki imajo:    

 • kožne spremembe - dojenčki z atopijskim dermatitisom, srbečimi izpuščaji (vključno z ekcemi, ki se ne pozdravijo), zatekanjem obraza in drugimi znaki
 • prebavne težave - bolečine v trebuhu, bruhanje, kolike, driska, zaprtje zaradi alergije
 • druge simptome, ki spremljajo alergijo na beljakovine kravjega mleka

Dojenčkom, ki polivajo in imajo nekonsistentno blato, PAX® complex:   

 •  zmanjšuje količino in pogostost polivanja
 • pripomore k normalizaciji blata (driske ali zaprtja)
 • izboljša razpoloženje, zmanjša jok in izboljša spanje ter posledično vpliva na kakovost družinskega  življenja

Dojenčkom, ki imajo simptome intolerance na laktozo

 • vetrovi, krči, napihnjenost, driska

Novalac Rice AR vsebuje vse hranljive snovi, ki so potrebne za pravilno rast in razvoj otroka.

Navodilo za uporabo:
Novalac Rice AR je zgoščena hrana, posebej primerna za zadovoljevanje prehranskih potreb dojenčkov in majhnih otrok z alergijo na beljakovine kravjega mleka in/ali laktozno intoleranco, povezano ali nepovezano z regurgitacijo. 

Novalac Rice AR vsebuje hidrolizirane beljakovine iz riža in je primeren za posebne diete, ki zahtevajo izključevanje beljakovin kravjega mleka in/ali laktoze. Novalac Rice AR vsebuje edinstveno kombinacijo zgoščevalcev, škroba in prehranskih vlaknin za zmanjševanje regurgitacije. Novalac Rice AR je primeren za dojenčke in majhne otroke od rojstva do 36. meseca starosti, če jih matere ne dojijo. 

Do 6. meseca starosti se lahko uporablja kot edina prehrana, po 6. mesecu starosti pa lahko Novalac Rice AR po nasvetu zdravnika uporabljate kot del raznovrstne prehrane. 

Ne uvajajte v prehrano svojega otroka drugih mlečnih obrokov (otroške žitarice z mlekom, mlečni izdelki) brez predhodnega posveta z zdravnikom.

Navodilo za pripravo:

 

 

Starost (meseci)

 

 

0-1

 

 

1-2

 

 

2-4

 

 

4-6

 

 

6-12

 

 

12-36

število obrokov na dan

6

5

5

4

3*

2*-3*

število meric za pripravo enegaobroka

3

4

5

7

7

8

Količina vode (ml)

90

120

150

210

210

240

* Kot del raznolike prehrane
                        
Do vrha napolnjena in do roba poravnana priložena merica vsebuje 4,5 g Novalaca Rice AR. Eno merico raztopite v 30 ml vode.  Dnevno količino hrane in število obrokov prilagodite starosti dojenčka ali majhnega otroka in njegovim potrebam. če zdravnik ne svetuje drugače, upoštevajte priporočila v tabeli.

Novalac Rice AR je zgoščena formula, ki vsebuje sestavine s posebnim časom rehidracije in gostote. Pred uporabo nekoliko bolj pretresite. Sestava, videz, vonj in okus so lahko drugačni v primerjavi s standardnim mlekom. Novalac Rice AR ima lahko naravno prisotne bele skupke prehranskih vlaken ali povzroči nekoliko manj trdno in/ali zelenkasto blato, vendar brez posledic ali nelagodja za dojenčke in majhne otroke.

PRED VSAKO PRIPRAVO OBROKA SI UMIJTE ROKE.

 1. Stekleničko in pokrovček z dudo prekuhajte v vodi. Vre naj vsaj 5 minut.
 2. Vodo za pripravo obroka zavrite v pokritem lončku. Vre naj vsaj 5 minut.
 3. Vodo v lončku ohladite na 40 °C in jo prelijte v stekleničko.
 4. V stekleničko s priloženo merico vsujte predpisano število meric.
 5. Stekleničko zaprite in dobro pretresite, da se prašek popolnoma raztopi.
 6. Pripravljen obrok ohladite do mlačnega (37 °C) oz. dokler na koži ne čutite ne toplo ne hladno.
 • Vedno pripravite svež obrok.
 • Hranite na suhem in hladnem mestu, zaščiteno pred svetlobo.
 • Izdelek je uporaben najmanj do datuma, odtisnjenega na dnu pločevinke.
 • Po prvem odprtju pločevinke, morate vsebino porabiti v treh tednih.
 • Po vsaki uporabi pločevinko dobro zaprite.
 • Ne shranjujte nepopitega obroka.
 • Ostanek zavrzite.

Dodaten nasvet za pripravo formule: 
Priporočljivo je, da stekleničko za hranjenje takoj po dodajanju prahu v vodo močno zavrtite in stresete po potrebi, dokler se prašek popolnoma ne raztopi. Za to je tudi svetovana dovolj velika steklenička, da se vsebina lahko dodobra pretrese. 

Starši lahko po potrebi pripravite najprej prvo polovico, nato še drugo: najprej v celotno količino dobro segrete vode dodajte  polovico količine praška ter zavrtite in pretresite steklenico za hranjenje, nato pa dodajte preostalo količino praška in ponovno dobro zavrtite in pretresite stekleničko. Pomembna je hitrost v pripravi, da se ne čaka in pusti »stati«. To lahko pomaga zmanjšati nastanek grudic in strjevanje.

Zaradi posebne sestave formule so lahko njen videz, vonj in okus v hranilni steklenički drugačni v primerjavi s standardnim mlekom. Povzroči lahko tudi nekoliko manj trdno in/ali zelenkasto blato, a brez neprijetnosti za dojenčka.

Pomembno  opozorilo:
Materino mleko je najboljša hrana za dojenčke. Novalac Rice AR uporabljajte samo pod zdravniškim nadzorom pri dojenčkih in majhnih otrocih, ki imajo simptome, za katere je živilo namenjeno. Proizvoda ne smete uporabljati kot edini vir hrane po 6. mesecu starosti ter pri malabsorpciji glukoze in/ali galaktoze. Posebna pozornost je potrebna tudi pri dojenčkih z oslabljenim imunskim odzivom, nedonošenčkih ali novorojenčkih z nizko porodno težo. Nepravilna priprava ali shranjevanje sta lahko tvegana za zdravje. Proizvod ni primeren za parenteralno uporabo ali za hranjenje po sondi. Pakirano v kontrolirani atmosferi.

Glavna sestavina:
Hidrolizat beljakovin iz riža

Sestavine:
Maltodekstrini, rastlinska olja (palmovo, repično, soncn1cno, kokosovo), hidrolizat beljakovin riža, zgoščevalci (pektin, moka iz rožičevih semen), emulgator (estri citronske kisline mono- in digliceridov), tapioka škrob, kalcijev fosfat, kalcijev klorid, trikalcijev fosfat, holin bitartrat, magnezijev sulfat, trinatrijev citrat, trikalijev citrat, olje iz mikroalge Schizochytrium sp. (DHA), L-lizin, vitamini (askorbinska kislina, DL-alfa-tokoferil acetat, kalcijev D-pantotenat, nikotinamid, ribofavin, tiaminijev hidroklorid, retinil acetat, piridoksinijev hidroklorid, folna kislina, fitomenadion,  O-biotin, holekalciferol, cianokobalamin), trikalcijev citrat, železov difosfat, L-izolevcin, L-triptofan, kalijev klorid, olje iz glive Mortierella alpina (ARA), tavrin, L-cistin, natrijev klorid, inozitol, cinkov sulfat, L-karnitin, antioksidanti (izvleček, bogat s tokoferoli, askorbil palmitat), natrijev selenit, bakrov sulfat, kalijev jodid, L-levcin, manganov sulfat.

Neto količina:
400 g

Medis, d.o.o., Brnčičeva ulica 1, 1231 Ljubljana, Slovenija

Lastnosti

Vrsta izdelka Živilo za posebne zdravstvene namene
Vsebnost minerali, vitamini
Oblika prašek

Velikost pisave

Reset Zoom
Ali uporabite funkcijo brskalnika:
Ctrl + + / Ctrl + - / Ctrl + 0