Prva stran - POIŠČITE IZDELEK
-0%
Lek

Lekadol Combo 500 mg/12,2 mg, prašek za peroralno raztopino, 20 vrečk Nazaj

Lek 146750 146750 146750
Šifra SKU: 146750
Lekadol Combo 500 mg/12,2 mg, prašek za peroralno raztopino, 20 vrečk
InStock
Na zalogi
16,07 €
-0%
16,07 €

Opozorilo

Največja dovoljena količina za ta izdelek je 3.

Pred uporabo natančno preberite navodila! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Zdravilo Lekadol Combo se uporablja za lajšanje simptomov prehlada in gripe, vključno z lajšanjem bolečin, glavobola, zamašenega nosu in zniževanjem telesne temperature, pri odraslih in mladostnikih, starejših od 16 let.

Podrobnosti izdelka

 

Kaj je zdravilo LEKADOL COMBO in za kaj ga uporabljamo

Zdravilo LEKADOL COMBO vsebuje paracetamol, analgetik, ki lajša bolečine in znižuje povišano telesno temperaturo, ter fenilefrin, dekongestiv, ki lajša zamašenost nosu. Zdravilo LEKADOL COMBO se uporablja za lajšanje simptomov prehlada in gripe, vključno z lajšanjem bolečin, glavobola, zamašenega nosu in zniževanjem telesne temperature, pri odraslih in mladostnikih, starejših od 16 let. Zdravilo LEKADOL COMBO uporabljajte samo, če imate prehlad ali gripo, ki ju spremlja zamašen nos. Če nimate zamašenega nosu, je bolj priporočljivo uporabiti enokomponentna zdravila, ki vsebujejo samo paracetamol. Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 3 dneh, se posvetujte z zdravnikom.

Kaj vsebuje zdravilo LEKADOL COMBO

- Zdravilni učinkovini sta: 500 mg paracetamola in 12,2 mg fenilefrinijevega klorida (kar ustreza 10,0 mg fenilefrina)

- Druge sestavine zdravila so: askorbinska kislina, saharoza, aspartam (E951), arome limone (ki vsebujejo: naravna olja limone in naravnim enake aromatične snovi, maltodekstrin, manitol (E 421), glukonolakton, arabski gumi, sorbitol (E420), brezvodni koloidni silicijev dioksid in α-tokoferol (E 307)), natrijev saharinat, brezvodni koloidni silicijev dioksid, citronska kislina in natrijev citrat.

Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte s farmacevtom. Priporočeni odmerek je:

Starost Koliko Kako pogosto
Odrasli in otroci, starejši od 16 let ena vrečka Odmerek lahko ponovite na vsakih 4 do 6 ur.V 24 urah ne smete vzeti več kot 4 vrečke.

Upoštevajte, da večji odmerki od priporočenih lahko povečajo nevarnost za zelo hudo jetrno okvaro.

Način uporabe

Peroralno dajanje po raztapljanju v vodi. Vsebino vrečke raztopite v majhni skodelici (125 ml) tople, a ne vrele vode. Na kratko pomešajte, da se raztopi, in brezbarvno raztopino z okusom limone popijte. Uporaba pri otrocih in mladostnikih Zdravilo LEKADOL COMBO ni priporočeno za uporabo pri otrocih in mladostnikih, mlajših od 16 let.

Starejši

Ne kaže, da bi bilo treba starejšim odmerek spremeniti. Če se simptomi v 3 dneh ne izboljšajo ali se poslabšajo, se posvetujte z zdravnikom. Če ste vzeli večji odmerek zdravila LEKADOL COMBO, kot bi smeli Če ste vi ali nekdo drug vzeli preveč zdravila LEKADOL COMBO ali menite, da je kakršno koli količino vsebine vrečke zaužil otrok, se takoj obrnite na ambulanto za nujno pomoč najbližje bolnišnice ali na zdravnika, tudi če se vi ali druga oseba počutite/počuti dobro, saj obstaja nevarnost za zapoznelo resno jetrno okvaro. To navodilo za uporabo, vse preostale vrečke in ovojnino vzemite s seboj v bolnišnico ali k zdravniku, da bodo vedeli, katero zdravilo je bilo zaužito.

Če ste pozabili vzeti zdravilo LEKADOL COMBO

Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnji odmerek. Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Kaj morate vedeti, preden boste vzeli zdravilo LEKADOL COMBO

Ne jemljite zdravila LEKADOL COMBO:

- če ste alergični na paracetamol ali fenilefrinijev klorid ali katero koli sestavino tega zdravila

- če imate hudo koronarno srčno bolezen (stanje, povezano z oslabljenim srčnim delovanjem)

- če imate visok krvni tlak

- če imate glavkom (očesno bolezen, ki je pogosto povezana s povišanim tlakom tekočine v očesu) če imate prekomerno aktivno žlezo ščitnico (hipertiroidizem)

- če jemljete zaviralce monoaminooksidaze ali če jemljete triciklične antidepresive (za depresijo) ali ste jih jemali v zadnjih 14 dneh

- če imate hudo jetrno bolezen (hudo jetrno insuficienco) - če imate akutno vnetje jeter (akutni hepatitis)

- če uživate čezmerne količine alkohola

Opozorila in previdnostni ukrepi

Pred začetkom jemanja zdravila LEKADOL COMBO se posvetujte z zdravnikom ali farmacevto:

- če imate Raynaudov fenomen, stanje, ki ga povzroča slab krvni obtok v prstih na rokah in nogah

- če imate sladkorno bolezen, stanje, povezano z visokimi koncentracijami sladkorja v krvi

- če imate zmerno ali hudo ledvično insuficienco

- če imate motnje v delovanju jeter: blago do zmerno hepatocelularno insuficienco (vključno z Gilbertovim sindromom), hudo jetrno insuficienco (Child-Pugh > 9), akutni hepatitis ali se sočasno zdravite z zdravili, ki vplivajo na delovanje jeter

- če imate hemolitično anemijo (zmanjšanje števila rdečih krvničk, kar povzroča bledo rumeno barvo kože in šibkost ali zasoplost)

- če ste dehidrirani - če čezmerno uživate alkohol

- če ste kronično podhranjeni

- če imate pomanjkanje glutationa zaradi presnovnih pomanjkljivosti

- če imate astmo in ste preobčutljivi na acetilsalicilno kislino (za lajšanje bolečin ali redčenje krvi).

 

Lahko ste preobčutljivi tudi na zdravilo LEKADOL COMBO

- če imate povečano prostato

- če imate tumor na nadledvični žlezi (imenovan feokromocitom)

Pomembno:

To zdravilo vsebuje paracetamol. Ne jemljite ga sočasno z drugimi zdravili, ki vsebujejo paracetamol. Nikoli ne vzemite več zdravila LEKADOL COMBO, kot je priporočeno. Odmerki, večji od priporočenih, ne povečajo protibolečinskega učinka, lahko pa povzročijo zelo hudo jetrno okvaro. Simptomi poškodbe jeter se običajno pojavijo šele po nekaj dneh. Zelo pomembno je, da po prevelikem odmerku čim prej poiščete zdravniško pomoč, tudi če se počutite dobro. Ne jemljite sočasno z drugimi zdravili proti gripi, prehladu ali drugimi dekongestivi.

Izdelovalec

Hermes Pharma Ges.m.b.H, Allgäu 36, 9400 Wolfsberg, Avstrija Salutas Pharma GmbH, Otto-von-Guericke-Allee 1, Sachsen-Anhalt, 39179 Barleben, Nemčija

Imetnik dovoljenja za promet z zdravilom

Lek farmacevtska družba d.d., Verovškova 57, 1526 Ljubljana, Slovenija

Lastnosti

Simptom bolečina, vročina
Uporaba glava
Vsebnost fenilerin, paracetamol
Oblika prašek
Mestouporabe glava
Vrsta izdelka Zdravilo

Velikost pisave

Reset Zoom
Ali uporabite funkcijo brskalnika:
Ctrl + + / Ctrl + - / Ctrl + 0