Prva stran - POIŠČITE IZDELEK

NEO-ANGIN pastile brez sladorja - okus češnja, 24 pastil Nazaj

Klosterfrau 300969 300969 300969
Šifra SKU: 300969
NEO-ANGIN pastile brez sladorja - okus češnja, 24 pastil
Izdelka trenutno ni na zalogi.
OutOfStock
2,18 €
-0%
2,18 €

Pred uporabo natančno preberite navodila! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Zdravilo neo-angin brez sladkorja z okusom češnje je antiseptik in blag analgetik za zgodnje lokalno zdravljenje blagih okužb ust in žrela.

Podrobnosti izdelka

 

Kaj je zdravilo neo-angin brez sladkorja z okusom češnje in za kaj ga uporabljam:
Zdravilo neo-angin brez sladkorja z okusom češnje je antiseptik in blag analgetik za usta in žrelo.

Odrasli, mladostniki in otroci, starejši od 6 let lahko uporabljajo zdravilo za zgodnje lokalno zdravljenje blagih okužb ust in žrela, s čimer se lahko zmanjša tudi poraba antibiotikov. Te okužbe povzročijo vnetja ustne votline in žrela s simptomi, kot so bolečine v žrelu in hripavost, vnetja ustne sluznice in vnetja dlesni. Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 3–4 dneh, se posvetujte z zdravnikom.

Kaj morate vedeti, preden boste vzeli zdravilo neo-angin brez sladkorja z okusom češnje:
Ne jemljite zdravila neo-angin:

  • če ste alergični na 2,4-diklorobenzilalkohol, amilmetakrezol, levomentol ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6)

Otroci:
Zdravila neo-angin ne dajajte otrokom, mlajšim od 6 let.

Druga zdravila in zdravilo neo-angin brez sladkorja z okusom češnje:
Ni znano, da bi zdravilo neo-angin vplivalo na delovanje drugih zdravil. Priporočamo, da hkrati ne jemljete drugih zdravil za oralno uporabo, to je za uporabo v ustni votlini in žrelu. Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo.

Zdravilo neo-angin brez sladkorja z okusom češnje skupaj s hrano in pijačo:
Na voljo ni podatkov, ki bi dokazovali, da hrana ali pijača vplivata na delovanje zdravila neo-angin. Neposredno po jemanju zdravila ne uživajte hrane ali pijače, da le-ta ne bi pospešila odstranjevanja zdravila z ustne sluznice in žrela.

Nosečnost, dojenje in plodnost:
Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. 
Podatkov o uporabi zdravila neo-angin pri nosečnicah ni oziroma so omejeni. Študije na živalih niso pokazale neposrednih ali posrednih škodljivih učinkov na sposobnost razmnoževanja. Ker ni dovolj podatkov, tveganja za plod ni mogoče povsem izključiti, zato uporaba tega zdravila med nosečnostjo in dojenjem ni priporočljiva. Študije za oceno vpliva na plodnost niso bile izvedene.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev:
Ni znano, da bi zdravilo vplivalo na sposobnost vožnje in upravljanja strojev, vendar ni pričakovati, da bo vplivalo na te sposobnosti.

Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Navodila za pravilno uporabo:
Zdravilo neo-angin brez sladkorja z okusom češnje je namenjeno za uporabo v ustih in žrelu (oralna uporaba). Odrasli, mladostniki in otroci, starejši od 6 let, počasi raztopite v ustih po eno pastilo, na vsake 2 do 3 ure. Največji dnevni odmerek zdravila je 6 pastil. Če se simptomi v 3–4 dneh ne izboljšajo ali se celo poslabšajo, se posvetujte z zdravnikom. 

Opozorila in previdnostni ukrepi :
Pred začetkom jemanja zdravila neo-angin brez sladkorja z okusom češnje se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Posvetujte se z zdravnikom, če kar koli izmed spodaj navedenega velja za vas:

  • če se vaše težave po 3–4 dnevnem jemanju zdravila neo-angin brez sladkorja z okusom češnje ne izboljšajo ali se celo poslabšajo;
  • če imate dolgotrajen (kronični) kašelj ali hripavost. Omenjena simptoma sta lahko posledica morebitnih malignih obolenj. Zdravilo neo-angin brez sladkorja z okusom češnje vsebuje barvilo rdeče 4R (E124), benzilalkohol, butilhidroksianizol (E320), in izomalt (E953)
  • To zdravilo vsebuje barvilo rdeče 4R (E124), ki lahko povzroči alergijske reakcije.
  • Ena pastila tega zdravila vsebuje 0,30 mg benzilalkohola (sestavina arome češnje) v zelo nizkih odmerkih (2,6 g). Benzilalkohol lahko povzroči alergijske reakcije. Če ste noseči ali če dojite, ali če imate bolezen jeter ali ledvic, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Večje količine benzilalkohola se namreč lahko kopičijo v vašem telesu in povzročijo neželeni učinek, imenovan »metabolična acidoza«.
  • Aroma češnje v zdravilu vsebuje tudi butilhidroksianizol (E320), ki lahko povzroči draženje mukoznih membran.
  • Ena pastila zdravila neo-angin brez sladkorja z okusom češnje vsebuje 2,58 g nadomestka sladkorja izomalta (E953), kar ustreza 6 kcal (26 kJ). To morajo upoštevati bolniki s sladkorno boleznijo (diabetes mellitus). Če vam je zdravnik povedal, da imate intoleranco za nekatere sladkorje, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom. Izomalt lahko deluje blago odvajalno.                                 

Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjujte pri temperaturi do 25 °C. Shranjujte v originalni ovojnini za zagotovitev zaščite pred vlago.

Kaj vsebuje zdravilo neo-angin brez sladkorja z okusom češnje:

  • Učinkovine so: 2,4-diklorobenzilalkohol, amilmetakrezol, levomentol. Ena pastila vsebuje: 1,20 mg 2,4-diklorobenzilalkohola, 0,60 mg amilmetakrezola, 5,90 mg levomentola.
  • Druge sestavine zdravila (pomožne snovi) so: eterično olje poprove mete, izomalt (E953), vinska kislina, aroma češnje, ki med drugim vsebuje benzilalkohol in butilhidroksianizol (E320), barvilo rdeče 4R (E124), indigotin (E132).

Neto količina:
24 pastil

Imetnik dovoljenja za promet z zdravilom in izdelovalec:
DIVAPHARMA GmbH, Motzener Straße 41, D-12277 Berlin, Nemčija

Salus, Veletrgovina, d.o.o, Litostrojska cesta 46 A, 1000 Ljubljana, Slovenija

Lastnosti

Simptom bolečina, hripavost, vnetje žrela
Uporaba grlo, usta
Vsebnost analgetik, antiseptik
Oblika pastile
Mestouporabe grlo, usta
Vrsta izdelka Zdravilo

Velikost pisave

Reset Zoom
Ali uporabite funkcijo brskalnika:
Ctrl + + / Ctrl + - / Ctrl + 0