Prva stran - POIŠČITE IZDELEK
-0%

SOLEDUM 200 mg, mehke gastrorezistentne kapsule, 20 kapsul Nazaj

Klosterfrau 147631 147631 147631
Šifra SKU: 147631
SOLEDUM 200 mg, mehke gastrorezistentne kapsule, 20 kapsul
InStock
Na zalogi
8,92 €
-0%
8,92 €

Opozorilo

Največja dovoljena količina za ta izdelek je 3.

Pred uporabo natančno preberite navodila! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Zdravilo Soledum 200 mg kapsule je protivnetno in mukolitično zdravilo za dopolnilno zdravljenje bolezni dihal.

Podrobnosti izdelka

 

Zdravilo Soledum 200 mg kapsule je protivnetno in mukolitično zdravilo za dopolnilno zdravljenje bolezni dihal. Uporablja se za zdravljenje prehladnih obolenj, ki prizadenejo dihala, in drugih akutnih vnetij sapnic. Za dopolnilno zdravljenje kroničnih in vnetnih bolezni dihal (npr. paranazalnih sinusov). Pri teh boleznih se lahko zdravilo uporablja le po posvetu z zdravnikom.

Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 7 dneh, se posvetujte z zdravnikom.

Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Nosečnost in dojenje:
Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete to zdravilo.

Nosečnost:
Znanstvenih študij o uporabi zdravila Soledum 200 mg kapsule med nosečnostjo ni. Če ste noseči, lahko jemljete zdravilo Soledum 200 mg kapsule le po posvetu z zdravnikom.

V preskušanjih na živalih je zdravilna učinkovina cineol prehajala v placento in v krvni obtok zarodka, vendar rezultati do sedaj opravljenih preskušanj na živalih niso pokazali pojava nepravilnosti.

Dojenje:
Ker je zdravilna učinkovina topna v maščobah, prehajanja cineola v materino mleko ni možno izključiti. Sistematičnih študij, še zlasti v povezavi z možnostjo pojava neželenih učinkov, ni na voljo.

Eterična olja lahko spremenijo okus materinega mleka in povzročijo težave pri dojenju. V obdobju dojenja lahko jemljete zdravilo Soledum 200 mg kapsule le po posvetu z zdravnikom.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev:
Ni verjetno, da bi uporaba zdravila Soledum 200 mg kapsule vplivala na sposobnost upravljanja vozil in strojev.

Priporočeni odmerek je:
Odrasli in mladostniki (starejši od 12 let):
1 kapsula 3 do 4-krat na dan. Za nadaljnje in daljše zdravljenje: 1 kapsula 2-krat na dan. Za dopolnilno zdravljenje pri kroničnih boleznih se lahko uporabi enak odmerek, kot pri akutnih boleznih, vendar v splošnem zadostuje 1 kapsula 2-krat na dan. Nadaljevanje zdravljenja ali daljše zdravljenje je bilo dokazano v kliničnih študijah, ki so trajale 6 mesecev.

Če se pojavijo dihalna stiska, povišana telesna temperatura, gnojni ali krvavi izpljunek, se takoj posvetujte z zdravnikom. Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 7 dneh, se posvetujte

Način uporabe:
Kapsule pogoltnite cele (ne žvečite jih) z veliko tekočine, ki ni pretopla (najbolje z enim kozarcem [200 ml] navadne vode), približno pol ure pred obrokom.
Če imate občutljiv želodec, je priporočljivo, da zdravilo Soledum 200 mg kapsule vzamete z obrokom hrane.

Trajanje zdravljenja je odvisno od narave, resnosti in razvoja bolezni. Če se pojavijo dihalna stiska, povišana telesna temperatura, gnojni ali krvavi izpljunek, se takoj
posvetujte z zdravnikom. Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 7 dneh, se posvetujte z zdravnikom.

Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, če menite, da je učinek zdravila Soledum 200 mg kapsule premočan ali prešibak.

Uporaba pri otrocih:
Zdravila Soledum 200 mg kapsule se pri otrocih, mlajših od 12 let, ne sme uporabljati.

Kaj vsebuje zdravilo Soledum 200 mg kapsule:
Zdravilna učinkovina je cineol.
Ena mehka gastrorezistentna kapsula vsebuje 200 mg cineola.

Pomožne snovi so nasičeni, srednjeverižni trigliceridi, 70-odstotni tekoči (nekristalizirajoči) sorbitol (E420), želatina, 85-odstotni glicerol, etilceluloza (E462), koncentrirana raztopina amoniaka (E527), oleinska kislina, natrijev alginat (E401), stearinska kislina, kandelilni vosek (E902).

Obvestilo za sladkorne bolnike: ena kapsula zdravila Soledum 200 mg kapsule ustreza 0,0015 krušne enote. Izgled zdravila Soledum 200 mg

Neto količina:
20 mehlih kapsul

Imetnik dovoljenja za promet z zdravilom:
Cassella-med GmbH & Co. KG, Gereonsmühlengasse 1, 50670 Köln, Nemčija

Salus, Veletrgovina, d.o.o, Litostrojska cesta 46 A, 1000 Ljubljana, Slovenija

Lastnosti

Simptom prehlad, vnetje
Uporaba dihala
Vsebnost eter, eterična olja, sol
Oblika kapsule
Mestouporabe dihala
Vrsta izdelka Zdravilo

Velikost pisave

Reset Zoom
Ali uporabite funkcijo brskalnika:
Ctrl + + / Ctrl + - / Ctrl + 0