Želite izvedeti več o zdravilih, prehranskih dopolnilih, ...?
Tukaj nam lahko zastavite vprašanje.
PlusActiveLogo.jpg

Pregled lasišča v lekarni

Če imate težave z mastnim, srbečim lasiščem, vam lasje izpadajo, potem lahko opravite pregled lasišča z mikrokamero.  

Za pregled se je potrebno predhodno naročiti v lekarni.
 

preveri_datume
Fidimed.jpg

Predstavitev izdelkov Fidimed

Blagovna znamka Fidimed predstavlja na slovenskem tržišču že vrsto let pojem kakovosti.
Večina naših receptur je plod znanja in izkušenj naših strokovnjakov. Upoštevajo tako sveže izsledke medicinske stroke kot potrebe in želje vas, naših uporabnikov.
Vse učinkovine v naših izdelkih so premišljeno izbrane. Zagotavljamo farmacevtsko kakovost ter si prizadevamo za čim višjo stopnjo čistosti- odsotnost škodljivih primesi - toksinov, umetnih barvil, konzervansov, ojačevalcev okusa... Trudimo se za uporabniku prijazne farmacevtske oblike naših preparatov in čim večjo dostopnost.

Naš cilj je dolgoročno zaupanje in zadovoljstvo naših uporabnikov in medicinskih strokovnjakov, ki naše izdelke svetujejo v okviru svoje klinične prakse.

preveri_datume
Nuxe.jpg

Nuxe svetovanja

Aliza Jabès se je rodila v družini farmacevta, vizionarskega vedeža, ki je bil prepričan, da se za največja terapevtska in medicinska odkritja lahko zahvalimo rastlinskemu kraljestvu. Od tod izvira tudi njeno neomajno zaupanje v neprecenljivo moč rastlin.

Neizčrpna strast, ki jo Aliza Jabès čuti do rastlin, povezana s prirojenim občutkom, da vnaprej predvidi potrebe žensk, ter močno dušo, nadvse navezano na svoje korenine in svojo izvirnost,vse to je prispevalo, da se je NUXE izoblikoval kot edinstvena znamka na svojem področju. Brez dvoma je potrebno v številnih nagradah za odličnost, ki so jih Laboratoriju NUXE podelili tako profesionalci kot tudi potrošniki, dati soglasno priznanje za njegovo vztrajnost. Nuxe predstavlja vez med “Nature” – naravo in “Luxe” – razkošjem.

preveri_datume
AVogel_Farmedica.jpg

Merjenje venskega pretoka v nogah s pletizmografom

Merjenje venskega  pretoka pomeni meritev pretoka venske krvi v nogah, s tem pa enostaven, hiter in neboleč vpogled v pozameznikovo zdravje venskega ožilja.

Z meritvijo izmerimo kako delujejo naše vene  v nogah in kakšna je sposobnost naših mišic, da vensko kri črpajo iz nog proti srcu.

Za pregled se je potrebno predhodno naročiti v lekarni.

preveri_datume
Solgar.jpg

Meritve vitaminsko-mineralnega stanja

Prvi izdelek z zlato etiketo je bil predstavljen leta 1947. Danes ima Solgar preko 460 izdelkov v več kot 40 državah sveta in je vodilna svetovna avtoriteta v nutricionistični znanosti in proizvodnji prehranskih dopolnil.

 • - nudi izdelke v različnih oblikah, da bi zadovoljil različne življenjske stile – npr. vegetarijanske, veganske ali košer
 • - nadaljuje iz svojih formul kar najbolj odpraviti alergene
 • - kadarkoli je možno formulira izdelke brez sladkorja, soli, škroba, kvasa, koruze, soje, pšenice in glutena
 • - nudi izdelke brez umetnih konzervansov, arom ali barvil
 • - izdelke ne testira na živalih
 • - skrbi za okolje

Misija je oskrbeti uporabnike z najkakovostnejšimi, inovativnimi, na znanstvenih osnovah utemeljenimi prehranskimi dopolnili, da bi izboljšali splošno zdravje in dobro počutje.

preveri_datume
Eucerin.jpg

Dnevi Eucerina

Znanost za nego kože. Eucerin strokovnjaki za nego kože že preko 100 let sodelujejo z dermatologi in farmacevti v prizadevanju, da bi pomagali ljudem širom sveta ohraniti zdravje njihove kože.

preveri_datume
Vichy_BD_2015.jpg

VICHY kozmetika za obraz in telo

Z negami za obraz in telo, ki so jih oblikovali Laboratoriji Vichy, odkrijte številne blagodejne učinke Termalne vode Vichy.

Življenje kože je dinamično ravnovesje, na katerega vplivajo različni notranji in zunanji dejavniki.
Pri Vichyju menimo, da je nega kože pomembnejša kot njena narava. Na podlagi svojih bogatih izkušenj so Vichyjeve raziskave odkrile nove načine za učinkovito delovanje.
Z izboljšanjem zdravja kože se lahko ta obnovi, zaščiti, zadrži vodo in hranilne snovi ter trajno spremeni. Idealna koža niso več sanje.

 

preveri_datume
31_Oktalpharma.jpg

Predstavitev izdelkov Avene, A-Derma, Ducray in Elancyl

Farmacevt Pierre Fabre iz Castresa na jugozahodu Francije je ustanovil Laboratories Pierre Fabre Medicament.

Uspeh Pierre Fabre dermatološke kozmetike je rezultat združitve farmacevtskega znanja in dermatoloških raziskovanj. Pierre Fabre dermatološko kozmetični izdelki so rezultat dolgoletnih tehnoloških raziskovanj, ki temeljijo na strogih farmacevtskih predpisih in raziskovanj lastnosti rastlin, ki so edinstvena značilnost proizvajalca.

Dve mednarodno priznani skupini izdelkov sta:

 • dermatološka skupina izdelkov: Avene, Ducray, PFD
 • dermofarmacevtska skupina izdelkov: Klorane, Galenic, Elancyl.

 

 

preveri_datume
logo-eubos-med.jpg

EUBOS najbolj naravna drmatološka nega kože

EUBOS izdelki so izdelani po najnovejših znanstvenih formulah z najboljšimi sestavinami, kar je dokumentirano in priznano s strani najboljših strokovnjakov. Da boste vedeli, kako posamezne sestavine delujejo in vplivajo na vašo kožo, lahko pregledate spodnji slovarček, kjer smo navedli vse sestavine, ki se nahahajo v celotni Eubos dermatološki liniji. 

Formule in aktivne sestavine se nenehno izpopolnjujejo po najnovejših znanstvenih metodah in so preverjene s strani neodvisnih dermatoloških inštitutov.

preveri_datume
 • 08.11.2017  od 9.00 do 14.00Tezno
 • 10.11.2017  od 8.00 do 13.00Nova vas
 • 20.11.2017  od 14.00 do 19.00Nova vas
 • 23.11.2017  od 9.00 do 14.00Tezno
 • 04.12.2017  od 14.00 do 19.00Nova vas
 • 07.12.2017  od 9.00 do 14.00Tezno
 • 11.12.2017  od 9.00 do 14.00Nova vas
 • 19.12.2017  od 9.00 do 14.00Tezno
Bioderma.jpg

Bioderma

Laboratoire Dermatologique BIODERMA s sedežem v Lyonu v Franciji je razvila v tesnem sodelovanju z vodilnimi dermatologi in priznanimi raziskovalnimi centri sedem linij izdelkov. Izdelki te francoske kozmetične znamke se osredotočajo na nego za občutljivo in problematično kožo, dehidrirano, suho in mastno kožo.

preveri_datume
 • 21.10.2017  od 8.00 do 14.00Radvanje
 • 26.10.2017  od 10.00 do 16.00Tabor
20_Diafit.jpg

Meritve venskega pretoka

V podjetju Diafit sledijo temeljnemu poslanstvu, ki je ozaveščati, svetovati in pomagati ljudem pri skrbi za zdravje. Gradijo na trženju visoko kakovostnih proizvodov, ki pripomorejo k boljšemu in bolj zdravemu življenju kupcev.

V njhovi ponudbi so med drugim merilniki krvnega tlaka Omron, inhalatorji, EKG monitor Omron, merilniki telesne sestave, števci korakov, nosni aspiratorji, merilniki sladkorja v krviGlucolab, Sigvaris kompresijke nogavice....

V naših lekarnah bodo izvajali meritve venskega pretoka z pletizmografom in vam svetovali za preventivo pred krčnimi žilami, proti oteklim in bolečim nogam.

preveri_datume

AdriaPharm, originalni Bachovi cvetovi

 Anglež dr. Edward Bach je bil priznan raziskovalec, zdravnik in homeopat. Leta 1930 je opredelil 38 osnovnih čustvenih stanj, ki jih je razdelil v 7 skupin in razvil njim ustrezne cvetne esence. Te danes poznamo kot Originalne Bachove cvetove.

7 skupin čustvenih stanj: strah in bojazljivost, ravnodušnost do okolice, osamljenost, negotovost, malodušje in obup, pretirana skrb za druge, dovzetnost za vplive drugih.

Za izdelavo je uporabil cvetove divje rastočih rastlin in dreves ter studenčnico (izvirsko vodo). Originalni Bachovi cvetovi nam pomagajo biti kos čustvenim izzivom vsakdana. Priljubljenost originalnih Bachovih cvetov raste vse od leta 1930. Danes cvetnim esencam zaupajo milijoni ljudi po svetu.

preveri_datume
LRP_logo_cyan.jpg

Predstavitev kozmetike La Roche - Posay

La Roche-Posay že več kot 30 let sodeluje z dermatologi po vsem svetu, da bi ustvaril izdelke za nego in ličenje kože, ki čim bolje ustrezajo njihovim potrebam in zahtevam. Poleg tega jim nudi podporo pri usposabljanju in vsakodnevnemu zdravljenju pacientov z organizacijo številnih aktivnosti, ki med drugim vključujejo izobraževalne delavnice za paciente in dneve presejalnih pregledov za zgodnje odkrivanje kožnega raka.

preveri_datume
serviser.jpg

Meritve venskega prtetoka s pletizmografom

Predvsem verjamemo v naš poklic. Smo organizacija, ki temelji na raziskavah. Usmerjeni smo v prihodnost in uporabna odkritja.
Vse naše dejavnosti izhajajo iz treh ključnih načel. Naše poglavitno načelo je izpolniti pričakovanja zdravnikov, ki predpisujejo naša zdravila, in bolnikov, ki jim ta zdravila koristijo. Z našimi raziskavami želimo prispevati k napredku medicine. Raziskovanje je za nas prav tako pomembno kot podjetništvo.

preveri_datume
Alkaloid.jpg

Predstavitev Proculin kapljic podjetja Alkaloid

Alkaloid AD Skopje je firma,  ki se že osem desetletij razvija na področju zdravil, kozmetičnih in kemijskih proizvodov in s predelavo  rastlinskih surovin.

Zdravilo Proculin zmanjšuje pordelost, srbenje in draženje očesa pri vnetju, povzročenenemu zaradi prahu, dima, megle, mraza, vetra, sonca, ekranskega sevanja, plavanja, kontaktnih leč, branja ali dela s predmeti v bližini oči ali očesne alergije.

preveri_datume

Podjetje Medivital

 Medivital d.o.o.  je podjetje za trženje naravnih izdelkov, ki pomagajo krepiti zdravje in ga ohranjati v ravnovesju na vseh treh ravneh: telesno, umsko in duhovno. Tržimo visoko kvalitetna prehranska dopolnila in hranila, vrhunske izdelke naravne kozmetike ter pripomočke za čiščenje telesa. 

V Medivitalu h krepitvi zdravja pristopamo holistično - zdravje obravnavamo kot celoto in upoštevamo zunanje in notranje dejavnike neravnovesja. Posebno pozornost posvečamo vzrokom neravnovesja. 

V Lekarnah Maribor bodo organizirane promocije za izdelke Solime.


 

Na lokaciji v Zdravstvenem domu v Medvodah obratuje Medivitalova specializirana trgovina, v veleprodaji pa izdelke tržimo na preko sto prodajnih mestih v lekarnah in specializiranih trgovinah po celi Sloveniji.

preveri_datume
natural-wealth.jpg

Predstavitev novosti pri izdelkih Natural Wealth

Natural Wealth del NBTY Inc. je največji in vodilni svetovni proizvajalec vitaminov, mineralov in prehranskih dopolnil.
Že več kot 35 let uporablja najčistejše sestavine in s tem poklanja najboljše izdelke najvišje kakovosti.

preveri_datume

Promocija izdelkov Corega

Stalna uporaba in naravne spremembe oblike ustne votline lahko privedejo do poslabšanja prileganja vaše proteze, kar lahko pomeni, da ne morete v celoti izkoristiti njenih prednosti. 

Ignoriranje razmajane proteze lahko vodi v resne težave, zato poskrbite, da bo vaš zobozdravnik vsaj enkrat na leto preveril stanje vaše zobne proteze in jo po potrebi prilagodil.

 

preveri_datume

Ortopedix ortopedski vložki

Ortopedix vložki se izdelujejo po postopku, ki je bil patentiran na Švedskem že pred 30 leti. 

Vložki se ne izdelujejo na zalogo temveč individualno za vsako stranko posebej.
 
Vsak odtis s spremljajočo dokumentacijo se podrobno analizira in pregleda. Pregledajo se vse podrobnosti na odtisu osobe s ciljem, da se prepoznajo specifične potrebe vsakega stopala.
Šele takrat se prične z ročno izdelavo vložkov, s pomočjo napredne tehnologije in strojev, ki omogočajo milimetersko natančnost. Ponosni smo na dejstvo, da so roke in izkušnje ortista ter ortopeda prisotne med vsako fazo izdelave Ortopedix vložkov.
Materijale iz katerih so vložki izdelani nabavljamo pri svetovno znanih vodilnih dobaviteljih na tem področju. vsi materijali so antibakterijski, antialergijski, mehki a vseeno izredno trpežni. 


Usnje ki ga uporabljamo je vrhunske kvalitete in najprimernejše ravno za nošnjo v obutvi. Zato se bodo Ortopedix vložki izredno prilegali vašim stopalom.etersko n

preveri_datume

Pukka izdelki

 Pukka ustvarja izvrstne čajne mešanice in edinstvena dopolnila za dobro počutje, ki pripomorejo k boljšemu, bolj zdravmeu in srečnejšemu življenju. Pukka pomeni pristno in je srce vsega, kar počnemo.

preveri_datume

Merjenje glukoze v krvi

Sladkorna bolezen je najpogostejša presnovna bolezen po vsem svetu.
Še posebej dramatično se povečuje število sladkornih bolnikov tipa 2. Zaradi sodobnega načina življenja in veliko zaužitih maščob je tveganje za sladkorno bolezen še toliko večje.

Značilni simptomi sladkorne bolezni so:
- Žeja

- Povečano uriniranje

- Utrujenost

- Dramatična izguba teže

- Vnetje kože, srbenje

- Slabo celjenje ran

Sladkorna bolezen se diagnosticira z merjenjem glukoze v krvi. Meja glukoze na tešče je 5,55 mmol/l za nediabetične posameznike in ne nad 7,77 mmol/l dve uri po obroku (če uporabljate kapilarno kri iz prsta). Metoda zdravljenja zavisi od stopnje in vrste bolezni.


preveri_datume